Bizarní záběry z brněnského parku: Umělec s holou zadnicí visící z plotu i něžný zloděj

Denisovy sady

Bizarní záběry z Denisových sadů v Brně

Co všechno se člověku může stát, když usne na lavičce? O tom by mohl vyprávět muž, kterého si v brněnském parku vyhlédla osoba podezřelá z pokusu o krádež. Pravděpodobný zloděj si dal pořádně záležet na tom, aby svoji oběť při „šacování“ neprobudil. Nakonec ale neuspěl. Díky kamerám navíc brzy na místo dorazila městská policie.

Incident připomněl scénu z pohádky O Šípkové Růžence. Zatímco muž na lavičce v parku v Denisových sadech spal, skláněl se nad ním druhý muž, který se ho pravděpodobně pokoušel okrást. Velmi opatrně a pečlivě ho prohledával.

„Pracovníci dohledového centra si na kamerových záběrech všimli muže, který právě prohledával osobu ležící na lavičce v Denisových sadech,“ potvrdila mluvčí brněnských městských policistů Markéta Skřivánková.

Spáč se však brzy probudil, a tak se podezřelý dal rychle na odchod. Když o kousek dál pak čekal – nejspíše na to, až jeho potenciální oběť znovu usne – překvapila ho hlídka strážníků. Nyní mu hrozí i vězení. Případ si totiž převzali státní policisté.

Park v Denisových sadech je v hledáčku Krimi zpráv poměrně často, jelikož zde často dochází k událostem, nad kterými zůstává rozum stát. Není týden, kdy by tu strážníci neřešili krádeže či konzumaci tvrdých drog.

Kamery v parku ale sem tam zachytí i poměrně úsměvné a bizarní situace. Před časem třeba strážníci zachraňovali muže, který chtěl původně pro své známé zahrát na veřejný klavír. Jenže při přelézání vysokého plotu do parku se zachytil kalhotami o jeden z ostrých hrotů. Kalhoty se mu navíc zčásti svlékly, a bezmocný umělec tak zůstal s odhaleným pozadím viset hlavou dolů jako netopýr.

Kamer je v brněnských Denisových sadech hned několik. Strážníci proto znovu všechny upozorňují, že park mají pod stálým dohledem.

Tagy: