Muž místo hry na klavír ukázal pozadí, z netopýří polohy ho vysvobodili strážníci

Zaháknutý muž na plotě

Umělec skončil bez kalhot

Do svízelné situace se v pátek večer dostal muž v brněnských Denisových sadech, když chtěl své známé předvést hudební talent. Místo toho jí ale zakrátko nechtěně ukázal odhalené pozadí. Od klavíru ho totiž dělilo kovové oplocení, které se rozhodl zdolat. Při jeho přelézání se však zachytil kalhotami o hroty. Až do příjezdu strážníků visel hlavou dolů s částečně staženými kalhotami.

Hlídka muže našla v Denisových sadech v centru Brna v netradiční poloze. Kalhoty, které si při přelézání plotu roztrhl, měl zčásti svlečené, navíc visel vzhůru nohama s odhaleným pozadím.

K jeho smůle neměl on ani jeho známá mobilní telefon, a tak museli čekat, až kolem někdo půjde. „V netopýří poloze setrval nějakou dobu až do chvíle, než ho zachránili strážníci, které přivolal náhodný svědek,“ uvedla mluvčí brněnské policie Markéta Skřivánková.

Muže vysvobodila hlídka po několika minutách

Aby mohla hlídka 37letého muže z plotu bezpečně sundat, vyžádala si na pomoc kolegy z pořádkové jednotky, kteří vozí speciální vybavení. Z obou stran plotu strážníci přistavili teleskopické žebříky, ze kterých muže opatrně nadzvedávali. S jeho vědomím museli odříznout zaháknutou nohavici, aby ho vůbec mohli vyprostit.

Nezraněného muže se jim po pár minutách ze sevření plotních příček podařilo vysvobodit. S úlevou jim poděkoval za záchranu a omluvil se za své nerozvážné jednání.

Před časem přitom brněnští strážníci pomáhali jinému nešťastníkovi, který se chtěl pro změnu vyspat v úzkém prostoru za mříží u nakládací rampy jednoho z obchodů. I on se zaklínil v plotu a zůstal také viset vzhůru nohama. Strážníci ho v tomto případě museli zachránit vyzutím boty.

Tagy:
Policie ČR Brno nehody plot klavír sad hudební vlohy Denisovy sady