Lidé nechápou. Bizarní zábradlí v Karlových Varech stojí uprostřed chodníku

Nezvykle umístěné zábradlí vzbuzuje u lidí procházejících jednou z karlovarských ulic němý úžas. Už několik let totiž stojí přímo uprostřed chodníku, a dokonce přežilo i nedávnou rekonstrukci. Navíc dostalo i nový nátěr.

Za normálních okolností je zábradlí základní stavební prvek, který má zabránit ve vstupu na místa, kde hrozí nebezpečí. Dvoumetrové červené zábradlí, které stojí v karlovarské Jízdárenské ulici, ale brání leda tak pohodlné chůzi po chodníku.

„Je to zvláštní, nechápu to,“ řekla jedna z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Vůbec to nemá smysl,“ dodala další. „Měli by to dát pryč, nedá se tu chodit,“ podotkla další dotazovaná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uprostřed chodníku se v Olomouci tyčí dva sloupy. Pro chodce jsou nebezpečné, tvrdí experti

Zábradlí v Jízdárenské ulici přitom není ničím novým. Procházející chodce obtěžuje desítky let. Ustálo dokonce kompletní rekonstrukci povrchů chodníků a vozovky z roku 2021. Aktuálně dostalo nový červený nátěr. Podle pamětníků bylo dřív hnědé.

Město Karlovy Vary přitom nemá se zábradlím nic společného. Chodník, na kterém stojí, patří majitelům přilehlého činžovního domu. Ty se redakci CNN Prima NEWS nepodařilo kontaktovat. Vzhledem k tomu, že se ale zábradlí na své místo po rekonstrukci ulice vrátilo, není pravděpodobné, že by o jeho odstranění uvažovali.

Tagy: