Pohnuté životy Blink-⁠182. Bubeník málem uhořel při letecké nehodě, kytarista zdolal rakovinu

V Praze v úterý večer vystupuje skupina Blink-182, ke které se po sedmi letech připojil zakládající člen Tom DeLonge. Pomohla tomu i nepříjemná zpráva o rakovině, jíž onemocněl zpěvák Mark Hoppus. Osud se nemazlil ani s bubeníkem Travisem Barkrem. Ten přežil katastrofickou leteckou nehodu, při níž zemřeli dva jeho kamarádi, před nedávnem navíc prodělal agresivní zánět slinivky břišní.

Americká punkrocková kapela Blink-182 loni v říjnu oznámila comeback v původní sestavě a po sedmi letech vyrazila na celosvětové turné. V rámci něho vystupuje 19. září v pražské O2 areně. Odehraje písně z nového studiového alba, ale i staré pecky jako All the Small Things, What’s My Age Again?, Adam’s Song nebo I Miss You.

ČTĚTE TAKÉ: Exmanžel Katy Perryové čelí obvinění ze znásilnění. Jeho obětí je i nezletilá dívka

V dubnu 2021 byla zpěváku Hoppusovi diagnostikována rakovina. V rozhovoru pro magazín People přiznal, že měl kvůli diagnóze zprvu sebevražedné myšlenky a bojoval s depresemi. Pomáhala mu však uklidňující slova manželky o léčitelné formě lymformu. Terapii i díky ní dokončil již pozitivně naladěn. V září téhož roku doktoři oznámili, že se mu podařilo rakovinu porazit.

A právě závažné onemocnění baskytaristy a zakládajícího člena přivedlo zpět do Blink-⁠182 Toma DeLonga. Ten přitom přemýšlel, že v hudebním průmyslu svou kariéru ukončí úplně. Boj o život bývalého kolegy se však ukázal jako ideální moment na vyříkání si starých sporů, které v takové chvíli vlastně vůbec nejsou podstatné. „Došlo k tomu krátce poté, co mi byla diagnostikována rakovina,“ uvedl Hoppus pro People. „Tom s Travisem mě společně navštívili, což bylo po nějakých pěti letech poprvé, co jsme se my tři sešli společně v jedné místnosti. Nic moc jsme neřešili. Bylo to jako za starých časů, prostě tři kamarádi zase spolu,“ doplnil.

Barker přežil leteckou havárii

Bubeník Travis Barker si také prošel nepříjemnostmi. V roce 2008 byl na palubě letadla, které ještě před vzletem havarovalo. Soukromý tryskáč během startu v Severní Karolíně tehdy sjel z ranveje, skončil na dálnici a začal hořet.

Během tragické nehody zemřeli oba piloti a dva cestující, Barkerovi nejlepší kamarádi. Jemu a dalšímu cestujícímu se podařilo z letadla uniknout, připomněl magazín Elle. Oba však skončili s popáleninami druhého stupně. Bubeníkovi údajně hořelo celé tělo krom hlavy. V nemocnici skončil s popáleninami na 65 procentech těla a málem mu amputovali pravou nohu. 11 týdnů byl v nemocnici, kde podstoupil 27 různých operací.

Přes veškeré utrpení a následné psychické problémy vše přežil. Od té doby ale odmítal nasednout do letadla, na všechny zámořské koncerty se přepravoval lodí. Traumatizující moment mu pomohla překonat současná manželka Kourtney Kardashian. Po jejím boku po 13 letech v roce 2021 znovu nastoupil do soukromého letadla.

V ohrožení života se Barker znovu ocitl v roce 2022, kdy skončil v nemocnici kvůli zánětu slinivky břišní, napsal britský deník Daily Mail. Manželka a hvězda reality show mu byla po celou dobu, včetně té, kdy nemohl chodit, nablízku.

Když se Tom DeLonge v roce 2015 rozhodl opustit kapelu, začal se věnovat vlastním projektům, zejména pak pozorování UFO, studiu vesmíru a mimozemského života. Založil si mediální sci-fi společnost, která vyvíjí filmy, knihy, komiksy a televizní pořady. Produkoval dokumenty o UFO, které zkoumaly nevysvětlitelné letecké jevy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kapela Doga si chce na Route 66 zahrát před fanoušky, tak si je přiveze z Česka

Tagy:
rakovina koncert trauma kapela hudební skupina O2 arena comeback letecká nehoda Praha turné Blink-182 Mark Hoppus Travis Barker Tom DeLonge Kourtney Kardashian reunion