Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Kromě květin trendují také originální dárky.

Jak vybrat dárek pro učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.

„Přišla za mnou maminka s prvňáčkem, který vyhrál v soutěži Řemeslo má zlaté dno a přinesl mi hmyzí hotel, což je pro mě tematické, protože učím přírodopis,“ popsal pro CNN Prima NEWS ředitel 21. základní školy Plzeň Martin Prokop.

ČTĚTE TAKÉ: České školství trápí dramatická nerovnost. Rozdíly v matematické gramotnosti jsou i tři roky

Pro paní učitelku Královou byl zase nejoriginálnější dárek tandemový seskok padákem. „Bylo to absolutně super,“ popsala. Pro učitelku Štěpánku Davídkovou to byl zase metrový chodský koláč s nápisem její třídy.

I přes nové a originální dárky ale zůstávají květiny určitou klasikou. „Máme velkou chodbu, takže si je vždy naskládám na schody, vypadá to tam pak jako v zimní zahradě,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS učitelka Hana Birková. Doplnila, že nejvíce si váží ručně dělaných dárků.

Šance pro obchodníky

Konce školního roku využívají i prodejci a lákají na speciální dárky právě k obdarování kantorů. „Máme pro učitele i dělené dárky, různé druhy čokolád, ale i šampon nebo sprchový gel,“ popsala pro CNN Prima NEWS vedoucí prodejny Svět oříšků a čokolády v Plzni Helena Kcholová. Největší balíček speciálně pro učitele vyjde na zhruba tisíc korun.

Velkým trendem posledních let jsou květiny nejen řezané, ale i hrnkové, například gerbery a orchideje v květináči. „Dříve se kupovaly karafiáty, dnes je to vše takové míchané. Děláme i kytičky s bonbony a pro toho, co chce malý dáreček, máme třeba postavičky andílka,“ okomentovala pro CNN Prima NEWS floristka z Květiny K Miroslava Zábranská.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Maturita může brzy vypadat úplně jinak. Studenti by místo ní skládali jinou zkoušku

Tagy: