Blümel po tvrdém střetu? Chodil po kabině a říkal, že nenakoupil na Vánoce, prozradil Klíma

Otřesený Matěj Blümel po tvrdém zákroku v duelu s Norskem.

Co Čech, to trenér! (524)

Po zápasu s Norskem leckdo pochyboval, jestli Matěj Blümel vůbec do zápasu s USA nastoupí. Nakonec 21letý útočník tento zápas rozhodl, když dal jediný gól utkání. Zdá se tedy, že ostrý náraz, který Blümelovi uštědřil stokilový Nor Andreas Martinsen, nemá trvalejší následky. Bývalý hokejista a vítěz Stanley Cupu Petr Klíma však ve vysílání CNN Prima NEWS prozradil, že krátce po zápase Blümel nebyl zrovna ve své kůži.

Jedním z největších překvapení národního týmu na mistrovství světa jsou bezpochyby výkony útočníka Matěje Blümela. 21letý hráč z Pardubic nastřílel za šest zápasů čtyři góly a k nim přidal tři asistence. V médiích už se spekuluje o tom, že by mohlo přijít laso z NHL.

„Má dobře našlápnuto. Nebojí se hrát s pukem a dovolí si věci, které si dovolují spíš starší hráči. Má vysoké sebevědomí,“ hodnotil v pořadu Co Čech, to trenér! Petr Klíma. Bývalý hokejista, který v roce 1990 s Edmontonem zvedl nad hlavu Stanleyův pohár, rovněž komentoval incident ze sobotního zápasu s Nory.

Do Blümela najel u mantinelu vší silou Andreas Martinsen, a mladého útočníka tak poslal k zemi. „Na takové hráče se musí dávat pozor. Druhý den po té srážce dali Blümelovi trenéři větší volno. On prý po tom zápase chodil po kabině a říkal, že nemá nakoupeno na Vánoce,“ prozradil Klíma.

Blümel se naštěstí z tvrdého střetu rychle oklepal. V pondělním utkání s Američany rozhodl krásným blafákem, a zajistil tak národnímu týmu postup do čtvrtfinále. „Dobře, že se z toho dostal. Tím gólem nám opravdu pomohl,“ dodal Klíma.

Martinsen zasáhl Blümela před polovinou třetí třetiny a Čech už zbytek utkání nedohrál. Ačkoliv česká strana byla přesvědčená o zcela jasném faulu na hlavu, Nor potrestání unikl.

Tagy:
Norsko Vánoce CNN Prima NEWS Stanley Cup hokej USA sport česká hokejová reprezentace HC Dynamo Pardubice dárky Co Čech, to trenér! Matěj Blümel Petr Klíma sportovní soutěž Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2022