Volební střípky: Souboj žen proti mužům, hudební kandidáti v Opavě i bábovka pro komisaře

Komunální volby odstartovaly

Volby nemusí být jen vážná záležitost

Komunální volby nemusejí být jen vážná věc nebo dokonce nuda. I letos v obcích kandidují velmi rozmanitá uskupení – překvapí třeba souboj žen a mužů a v Opavě dojde i na zpěv. Navíc při čekání na voliče můžou mít komisaři dlouhou chvíli, a tak přijdou na řadu noviny, pletení a vhod přijde i bábovka.

V Čilé na Rokycansku, druhé nejmenší obci v Česku, berou místní účast u voleb jako společenskou událost. Volební místnost tady měli připravenou už od středy. Nechybí ani kamna na dřevo Zapisovatelka Iva Hájková za 22 let vynechala pouze jediné volby kvůli nemoci. Pro komisi je dokonce nachystaný koláč.

V Dolní Cerekvi na Jihlavsku kandidáti zvolili netradiční strategii. Aby se to nepletlo, rozdělili se na dva tábory podle pohlaví – utkají se tak muži versus ženy.

Pěkně veselo by mohlo být v budoucnu na radnici v Opavě. Do zastupitelstva tam kandiduje totiž hned 6 operních pěvců a hudebníků. Otázka je, jestli jim po volbách bude pořád do zpěvu. Případné spory a pletichy by mohl srovnat dirigent, ani ten na kandidátce v Opavě nechybí.

Tagy:
Andrej Babiš Miloš Zeman Petr Fiala volby Česko volební místnost Opava Průhonice Volby do zastupitelstev obcí v Česku okres Rokycany