Zabijete sociální síť X, rozzuřil se kvůli bojkotu inzerentů Musk. Pak je zasypal vulgaritami

Bojkot sociální sítě X ze strany některých inzerentů společnost zabije, uvedl na summitu pořádaném New York Times Elon Musk. Ve vášnivém projevu zároveň řekl, že o spolupráci s dotčenými firmami, které jej viní z antisemitismu, nestojí a mohou „jít do pr*ele“.

Dvaapadesátiletý miliardář se nejnověji stal terčem kritiky za svou reakci na příspěvek, podle kterého Židé podporují „nenávist vůči bělochům“. „Říkáš naprostou pravdu,“ napsal k postu podnikatel v polovině listopadu. Řada firem, včetně Apple, Disney či Warner Bros. Discovery, v reakci pozastavila svůj marketing na X. Muskova slova odsoudil i Bílý dům.

K TÉMATU: Musk jako Putinův muž? Samozvaný spasitel je mocnější než prezidenti, ovlivnila ho šikana

Ve středečním rozhovoru na konferenci pořádané listem New York Times se Musk nejprve za svůj post omluvil s tím, že byl možná úplně nejhorším ze všech jeho příspěvků, mezi nimiž byla i řada „hloupých“. Posléze ale Musk, který před pár dny navštívil Izrael, odmítl, že by byl antisemitou, a řekl, že by si zadavatelé reklamy neměli myslet, že ho mohou vydírat. Opakovaně přitom použil výraz „f*ck you“.

„Nechci, aby zadávali reklamu. Jestli mě budete vydírat s reklamou nebo penězi, jděte do pr*ele. Jděte. Do. Pr*ele. Je to jasné? Bobe, jestli jsi v publiku, tak takhle to vidím,“ citovala Muska stanice BBC s tím, že se odkazoval k Bobu Igerovi, šéfovi Disney, jenž na summitu také vystoupil. „Co tenhle bojkot inzerentů způsobí, je, že zabije společnost. Celý svět bude vědět, že tihle inzerenti ji zabili, a my to detailně zdokumentujeme,“ prohlásil dále Musk.

New York Times minulý týden napsal, že X může kvůli Muskovu protižidovskému příspěvku do konce roku přijít o příjmy z reklamy ve výši až 75 milionů dolarů (1,7 miliardy korun).

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Umělá inteligence může být pomocí i hrozbou

Tagy: