Obrovskou radost vystřídal smutek. Jedno z paterčat pár dní po porodu zemřelo

Polsko-britská rodina minulý týden slavila, radost však vystřídal smutek. Jedno z paterčat Henry James pár dní po narození v Krakově zemřelo. Sourozenci přišli na svět předčasně, jejich stav se ale posléze zlepšoval.

Mluvčí fakultní nemocnice v Krakově Maria Wlodkowská potvrdila polské televizi TVN24, že chlapeček zemřel po třech dnech. Rodiče to pochopitelně prudce zasáhlo. „Jsme zdrcení smrtí našeho nejmladšího syna,“ napsali.

V úterý to podle TVN24 ještě vypadalo, že se zdravotní stav zlepšuje všem pěti dětem. Proto byla rodina v obrovském šoku, když jeden z chlapečků skonal. „Stalo se to náhle. Na malého Henryho toho bylo příliš mnoho, než aby se s tím vyrovnal,“ vyjádřili se rodiče.

ČTĚTE TAKÉ: Podezřelé úmrtí novorozeného miminka na Příbramsku. Okolnosti vyšetřuje policie

Lékaři museli děti připojit na ventilaci, ale následně je všechny napojili na neinvazivní přístroje. Dávalo to naději, že se jejich plíce budou vyvíjet rychleji a lépe, vysvětlil podle polské agentury PAP v předchozích dnech přednosta neonatologické kliniky Ryszard Lauterbach.

Clarkovi se snaží zůstat pozitivní, ačkoli je toto neštěstí srazilo na kolena. „Budeme na Henryho vzpomínat v našich srdcích. Bylo pro nás velkou ctí být jeho rodiči. Užívali jsme si každou vteřinu, kterou jsme s ním mohli strávit,“ svěřili se se silnými emocemi, které nyní pociťují. „Máme jedenáct úžasných dětí a jednoho úžasného anděla. Odpočívej v pokoji,“ vzkázali chlapečkovi do nebe.

Rodina také poděkovala nemocnici, že se o Henryho do poslední chvíle starala a že stále trpělivě pečuje o zbylé čtyři sourozence.

Tagy: