Při špatném zavařování může vzniknout velmi silný jed. Experti poradili, jak se vyhnout otravě
Botulotoxin je jedním z nejsilnějších jedů, které známe. Výjimečně se přitom může vyskytnout i u nás v kuchyni. Toxin, také známý jako klobásový jed, totiž vzniká při špatném zavařování potravin. Při jeho požití může dojít k závažným zdravotním problémům, které výjimečně vyústí i ve smrt. Experti z oboru toxikologie pro CNN Prima NEWS popsali mimo jiné i to, jak doma zavařovat správně.
Jiřina Bohdalová prošla náročným pumpováním žaludku. Následoval malý zázrak, popsal kolega
Herečka Jiřina Bohdalová si v nemocnici po otravě jídlem prošla nepříjemným pumpováním žaludku, nyní dostává antibiotika. Pro deník Aha! to sdělil její ošetřující lékař Petr Neužil. Z nemocnice navíc přišla i další pozitivní zpráva, herečka už udělala několik opatrných kroků kolem postele, píše deník Blesk. Bohdalová je hospitalizovaná v pražské Nemocnici na Homolce. Původně se spekulovalo o otravě botulotoxinem, profesor Neužil však pro CNN Prima NEWS uvedl, že šlo o jinou raritní infekci, pravděpodobně z tataráku nebo nedovařeného masa.
Video jako další důkaz Putinových problémů? Podlomila se mu kolena, expert promluvil
Obavy o zdraví ruského prezidenta pokračují. Někteří uživatelé na sociálních sítích upozorňují na projev Vladimira Putina, při kterém se zdálo, že se neudrží na nohou. V minulosti se mluvilo o tom, že by mohl trpět Parkinsonovou chorobou. Tyto spekulace ale pro web Sky News vyvrací bezpečnostní analytik Michael Clark. Ten má za to, že je ruská hlava státu v pořádku, ovšem „omlazuje se“ botoxem.