Boxer milence téměř odřezal hlavu kvůli prozrazení románku. Co vraha ze Zlínska prozradilo?

Býval nadějným boxerem. V rodném Zlínském kraji se ale nakonec zapsal do povědomí lidí zcela jinak. Spáchal jednu z nejbrutálnějších vražd, jakou tamní kriminalisté vyšetřovali. Lukáš Kopecký svou milenku bodal do krku takovou silou, že jí téměř oddělil hlavu od trupu. Důvodem byla dívčina výhružka, že prozradí jeho zálety. Emočně nezralý narcista, tak vraha popsali soudní znalci. Příběh redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Teprve devatenáctiletá Martina se tu noc těšila na chvíle strávené s mužem jejího srdce. Přítel, se kterým žila, to ale nebyl. Ten přes noc pracoval a domů měl přijít až ráno. Martina čekala na Lukáše Kopeckého. Bývalý boxer v té době teprve startoval svou kriminální kariéru. Na krku měl podmínku za vydírání a svědomí mu navíc tížilo ještě něco jiného. Tím byly jeho zálety, kterými se před přáteli nijak netajil. Nezáleželo na tom, jestli má zrovna přítelkyni, nebo ne. Dámská společnost mu dělala dobře a mnohdy mu bylo jedno, že je placená. S devatenáctiletou Martinou to ale bylo jiné. Šlo o kamarádku jeho přítelkyně. Ani jí ale tenhle propletenec zjevně nevadil. Milenci si domluvili sraz na 9. června 2011 v Martinině bytě v Hulíně, kde měli díky pracovním povinnostem jejího přítele volné pole působnosti.

ČTĚTE DÁLE: Noční můra z horusické motodílny. Gang z Východu vraždil železnými tyčemi

Když Lukáš Kopecký přišel do bytu, nenechal na sobě zprvu znát, že ho v hlavě tíží myšlenky o rozchodu. Z obou stran dobrovolný sex, tak následující dění popsali později vyšetřovatelé do policejního spisu. Pak ale následovala ostrá výměna názorů. Vášeň totiž vystřídaly výčitky a vyhrožování. Lukáš Kopecký totiž řekl Martině to, co ho tížilo už několik dní. Jeho přítelkyně a zároveň Martinina kamarádka je těhotná, vztah milenců proto musí skončit.

Rozchod s milenkou

Podle výpovědi Kopeckého se Martina s rozchodem nechtěla smířit. Záletník dlouho křik a výčitky snášel, pak ale padlo něco, co ho rozpálilo do běla. Martina totiž údajně zmínila možnost, že o jejich avantýrách řekne Kopeckého přítelkyni. S představou, že se Kopeckému rozpadne vztah s jeho těhotnou přítelkyní, kterou zřejmě i přes své četné románky miloval, nedokázal přenést před srdce. V hlavě bývalého boxera se najednou zatmělo a vyrazil proti Martině, která neměla šanci se ubránit.

Silným stiskem ji nejprve začal škrtit. Devatenáctiletá dívka lapala po dechu, na blízku ale nebyl nikdo, kdo by jí pomohl. Nejprve se snažila ze smrtícího sevření vyprostit, brzy ji ale začaly opouštět síly a po několika minutách, kdy ji Kopecký neustále držel pod krkem, upadla do bezvědomí. Její milenec byl v tu chvíli přesvědčený o tom, že musí být mrtvá. Jako kdyby se jeho myšlenky probíraly z kocoviny. Začal vymýšlet, co udělá. Zbaví se těla? Uteče? Vymyslí si nějaké alibi? V ten moment se ale Martina začala probírat. Kopeckého mozek ovládlo nové, ještě mnohem silnější zatmění mysli. Popadl nůž a začal bodat. Čepelí dlouhou sedmnáct centimetrů mířil na krk. Chtěl mít jistotu, kterou brzy získal. Bodal totiž tak silně, že dívce jeho rány téměř oddělily hlavu od trupu. Teď už věděl, že Martina jejich tajemství nikomu neprozradí.

Po vraždě ještě uklidil své stopy a také ukradl počítač, který patřil příteli Martiny. Pak z bytu utekl. Tělo zavražděné dívky našel po několika hodinách právě její partner. Vyděšený volal na tísňovou linku v chvíli, kdy se do bytu vrátil z noční směny. Právě on se přitom stal prvním podezřelým. Naštěstí pro něj, měl pevné alibi.

Policisté museli spoléhat na důkladné ohledání místa činu. Otisky kvůli vrahově úklidu chyběly, na kalhotkách oběti ale kriminalističtí technici objevili sperma. Paradoxně právě to nakonec záletníka Lukáše Kopeckého usvědčilo. Díky tomu, že jeho těhotná přítelkyně byla se zavražděnou blízká kamarádka, dostali se kriminalisté i ke Kopeckému. Testy DNA pak podezření potvrdily. Lukáš Kopecký nejprve tvrdil, že dívka před jeho zraky spáchala demonstrativní sebevraždu, pod tíhou důkazů ale nakonec vraždu přiznal. Kvůli brutalitě činu Vrchní soud rozhodl o pětadvacetiletém trestu. Když jeho přítelkyně o pár měsíců později porodila syna, byl Lukáš Kopecký už za mřížemi.

MOHL VÁM UNIKNOUT NEJNOVĚJŠÍ DÍL HLASŮ ZLOČINU: Neuvěřitelná akce „plesnivého dědka“

Tagy:
milenka milenec vražda boxer vrah ubodání Zlínský kraj napadení trestná činnost Zvlášť závažné zločiny Lukáš Kopecký trestná činnost, právo a spravedlnost