Brady skončil „nadobro“, přesto se chystá podpis nové smlouvy. Má se rozloučit jako Patriot

Znovu po roce sportovní legenda legend ukončila kariéru. Velikán amerického fotbalu Tom Brady se dušoval, jak se tentokrát přesouvá do důchodu nadobro, teď americká CNN informuje, že je blízko podepsání nového kontraktu. Pokud vše klapne, půjde jen o formální záležitost. Skoro 20 let strávil sedminásobný vítěz Super Bowlu v organizaci New England Patriots a ta si přeje, aby se nejslavnější quarterback rozloučil jako její hráč.

„Patrioti“ chtějí nabídnout 45letému Bradymu jednodenní smlouvu, aby kariéru v NFL formálně ukončil jako hráč týmu, se kterým toho zažil nejvíce. Takové přání vyslovil majitel organizace Robert Kraft a podle něj o to stojí zejména fanoušci.

Odchod do sportovního důchodu oznámil rozehrávač ve středu několik dní po vyřazení jeho současného celku Tampa Bay Buccaneers z play-off.

Brady za „Bukanýry“ odehrál poslední tři sezony a v té první dovedl tým k titulu. Předchozích dvacet ročníků strávil v dresu Patriotů a zisk Super Bowlu s nimi slavil šestkrát. Se sedmi trofejemi Vince Lombardiho je nejúspěšnějším hráčem historie a za nejlepšího je také všeobecně považován.

„Pro nás to byl vždycky Patriot a navždy bude. Chci to (nabídnout Bradymu jednodenní smlouvu, pozn. red.) nejen já, ale volají po tom naši fanoušci,“ řekl Kraft pro CNN. „Uděláme všechno, co bude v naší moci, abychom ho přivedli zpět a na mnoho let ho takto uctili,“ dodal.

Podobným způsobem skončil loni v hokejové NHL obr se slovenským pasem Zdeno Chára. Poslední zápas odehrál v dresu New Yorku Islanders, ale vzhledem k tomu, že nejdéle patřil do rodiny Bostonu Bruins, dostal od vedení speciální kontrakt na jeden den.

Brady uzavřel kariéru poprvé už před rokem, ale nakonec si to ještě po 40 dnech rozmyslel a přidal další sezonu. Nyní prohlásil, že jeho odchod je definitivní. „Zdravíčko lidi, jdu hned k věci. Končím. Nadobro,“ řekl ve videu na sociálních sítích.

Tagy:
americký fotbal smlouva konec kariéry NFL Zdeno Chára Tom Brady Tampa Bay Buccaneers New England Patriots