Bratrovrah ze Šaly byl studentem medicíny. Než skočil z okna, řekl matce mrazivá slova

Rodinná tragédie ve slovenském městě Šaľa

Pokračování hrozivého případu vraždy na Slovensku

Byli vzdělaní, starší syn studoval medicínu v Německu, řekli o bratrovrahovi ze slovenské Šaly sousedé rodiny. V pondělí se v tomto městě poblíž Trnavy odehrála tragédie, když mladý student medicíny měl smrtelně pobodat mladšího bratra a následně i matku s otcem. Bratra zdravotníci neměli šanci zachránit, rodiče skončili s bodnými ranami v nemocnici. Útočník po hrůzném krveprolití vyskočil z okna, předtím se ale podle webu Nový Čas stihl matce omluvit.

Slovenské město Šala v Nitranském kraji se nemůže vzpamatovat z děsivého krveprolití, ke kterému došlo v pondělních ranních hodinách v jednom z bytových domů v ulici Hollého. Podle informací TV JOJ měl třiadvacetiletý student medicíny Bruno nejprve zaútočit nožem na svého sedmnáctiletého bratra Rubena. Křik a nářek probudil rodiče, padesátiletou Katarínu a devětačtyřicetiletého Norberta, kteří vběhli do pokoje a snažili se mladšího syna bránit. Bruna se jim však nepodařilo zastavit a i oni utrpěli bodná zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatické zatčení útočníka z drogerie v Praze. Měl u sebe nůž a teleskopický obušek

Přes vážná poranění se matce z posledních sil podařilo přivolat pomoc. Po krvavém běsnění útočník zamířil do nejvyššího patra bytového domu. Následně vyskočil z okna, přičemž pád ze sedmého poschodí nepřežil. Předtím, než ukončil svůj život, stihl říct matce Kataríně poslední slova. Za to, co spáchal, se jí měl omluvit, informoval web Nový Čas.

Teprve sedmnáctiletý Ruben zraněním na místě podlehl. Katarína a Norbert jsou již mimo ohrožení života, ihned po prvotním ošetření je záchranáři transportovali do nemocnice. Otec má několik bodných poranění, včetně propíchnutých plic. Je hospitalizovaný na JIP, jeho stav je vážný, ale ne kritický. Nyní je již při vědomí a komunikuje.

Sousedé mluví o rodině jedině v dobrém. „Byli vzdělaní. Starší syn studoval medicínu v Německu. Máma si zakládala na tom, aby její děti měly dobré vzdělání. Ona sama byla učitelkou,“ svěřil se soused. Mladší hoch studoval na církevním gymnáziu v Nitře, podle spolužáků byl tichý a slušný. „Neznal jsem ho, pouze od vidění. Slyšel jsem ale, co se stalo. Je to hrozné, nikdo tomu nechce uvěřit,“ řekl jeden ze studentů.

Slovenští kriminalisté nyní motiv tragické události vyšetřují. „Jedna z osob přítomných v bytě pravděpodobně napadla nožem další tři osoby, ze kterých jedna zraněním na místě podlehla. Podezřelá osoba byla následně nalezena na chodníku před bytovým domem bez známek života. Krajský vyšetřovatel ve věci zahájil trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy dílem dokonaný a dílem ve stadiu pokusu a zároveň pro trestný čin zabití,“ uvedla policie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Posun v případu kutnohorské sekty. Zubařka obžalovaná z vraždy čelí dalším obviněním

Tagy: