Karel III. se vrací ke královským povinnostem. Buckinghamský palác promluvil o jeho zdraví

Král Karel III. při návštěvě velikonoční bohoslužby

Karel III. se vrací ke královským povinnostem

Zdravotní stav britského krále Karla III. se zlepšuje. Podle webu BBC to oznámil Buckinghamský palác s tím, že král bude příští týden pokračovat ve svých veřejných vystoupeních poté, co dosáhl povzbudivých pokroků v léčbě rakoviny.

Buckinghamský palác poskytl aktuální informace o králově návratu k veřejným povinnostem a jeho stavu v pátečním prohlášení. „Je příliš brzy na to, abychom mohli říci, jak dlouho ještě bude jeho léčba pokračovat,“ uvedl palác. Dodal však, že lékaři jsou „velmi povzbuzeni dosavadním pokrokem a nadále pozitivně hodnotí královo další zotavování“. Informuje o tom web BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kate o rakovině mluvit nechtěla. Dotlačily ji k tomu i útoky hackerů, říká expertka

„Jeho Veličenstvo král se brzy vrátí k veřejným povinnostem po období léčby a rekonvalescence po nedávné diagnóze rakoviny,“ uvedla královská rodina na sociální síti X.

Britský král Karel III. příští úterý symbolicky navštíví centrum pro léčbu rakoviny. Jeho letní plány zahrnují také státní návštěvu, na které bude hostit japonského císaře a císařovnu. V příštích týdnech pak bude podle paláce plnit další vnější závazky.

„S blížícím se prvním výročím korunovace zůstávají Jejich Veličenstva hluboce vděčná za mnohé projevy laskavosti a dobrá přání, kterých se jim dostalo z celého světa během radostí i výzev uplynulého roku,“ dodala královská rodina.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. s Camillou oslavili výročí svatby. Lásku Britů si královna nakonec získala

Tagy: