Brno centrem herního průmyslu. Konference Game Access přivítá tvůrce Zaklínače 3 či Mafie

Mezinárodní herní konference Game Access se po pandemické odmlce znovu odehraje v Brně.

Gaming: V Brně se odehraje konference Game Access a koncert Mafie

Brněnské výstaviště se po dvouleté pauze opět stane centrem herního průmyslu. Mezinárodní konference Game Access 2022 přivítá v závěru května významné české i zahraniční tvůrce úspěšných videoher. O zákulisí vývoje se rozpovídají designéři, vývojáři, skladatelé či výtvarníci titulů jako Zaklínač 3, Spider-Man, Beat Saber či Mafia 3. Akci mimo jiné doprovodí také nedělní koncert hudby z kultovní české hry Mafia.

O významné hosty nebude mít brněnská konference nouzi. Mezi letošní hlavní řečníky patří například elitní výtvarník Kacper Niepokolczycki z polského studia CD Projekt RED, který dovolí návštěvníkům nahlédnout do zákulisí tvorby virtuálních světů Cyberpunku 2077 či Zaklínače 3. Přednášku chystá také nizozemský skladatel Joris de Man, který stojí za hudbou v úspěšných akčních titulech pro PlayStation, a to Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West.

Meet our next speaker, Marek Rabas! Marek is the CEO and Creative Director of MADFINGER Games, the very successful...

Posted by Game Access on Wednesday, May 18, 2022

Prostoru se dočkají rovněž čeští herní tvůrci. Na konferenci vystoupí zkušení tuzemští vývojáři a kreativci jako Marek Rabas (Madfinger Games), Ján Ilavský (Beat Games), Petr Kolář (Ashborne Games) či Jan Kavan a Lukáš Medek (CBE Software). Ve svých přednáškových blocích se budou věnovat videohernímu designu, obchodním modelům i byznysovým radám, jak ukočírovat herní studio.

Bohatý přednáškový program doplní rovněž desítky stánků nezávislých herních projektů, mnohé z nich se vůbec poprvé ukážou veřejnosti. Návštěvníci dostanou možnost vyzkoušet si nejen rozpracované tituly, ale taktéž prohodit pár slov se samotnými autory. Ukázky nových her doplní také galerie 2D a 3D umělců či cosplayeři se svými kostýmy.

Pozvánka od legendárního Petra Rychlého na událost Mafia Live - Anniversary Edition (Brno), která proběhne už tento týden v Brně! Pokud jste doteď váhali, teď už nemusíte! 🔥🔥 Odkaz na lístky -> www.mafia-live.cz

Posted by Game Access on Tuesday, May 24, 2022

Konference Game Access proběhne 27. a 28. května, hned v závěsu se ale v neděli ještě uskuteční koncert hudby ze série Mafia v podání Filharmonie Brno. Na programu je kromě samotného představení také premiéra dokumentu o tvorbě původního dabingu a vědomostní kvíz. Událostí bude provázet herec Petr Rychlý, hlas mafiánské postavy Paulieho.

Obě události bude pokrývat štáb pořadu CNN Prima Gaming. V dalších dílech se tak můžete těšit na reportáže, rozhovory i představení nejzajímavějších českých titulů. Pořad můžete sledovat každou sobotu v 22:20 na CNN Prima NEWS či na webu cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: