Ktož jsú virtuální bojovníci? Nový díl CNN Prima Gaming se zaměřuje na husity ve hrách

Česká hra Kingdom Come: Deliverance od tuzemského studia Warhorse

CNN Prima Gaming 21.5.2022

Velkofilm o Janu Žižkovi doprovodí překvapivě i videohra. Zdaleka ale nepůjde o první titul, který se rozhodl zasadit děj do prostředí bouřlivých husitských válek. Nový díl herního pořadu CNN Prima Gaming se mimo jiné věnuje i dalším interaktivním zážitkům, ve kterých figurují „boží bojovníci“. V dalších tématech na diváky čeká bližší představení střílečky Counter-Strike, nové hvězdy z řad esportovkyň i upírů v ulicích virtuální Prahy. Pořad můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS.

Populární týmová hra Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) se v předešlých dílech CNN Prima Gaming dostala ke slovu už několikrát. Jde ostatně o stálici na poli profesionálního hraní a česko-slovenská scéna se může chlubit jak hráči světových kvalit, tak obrovskými esportovými turnaji. Jak se ale takové „CSko“ hraje? Pravidla a mechaniky jedné z nejhranějších stříleček v historii vysvětlí moderátoři Michal Kabele a Jan Hrušovský.

Na virtuální přestřelky mezi teroristy a policisty naváže hned další tematický blok, v němž se představí Katarína Vašková. Ačkoliv jde pro lokální CS:GO scénu o nepříliš známou hráčku, ve skutečnosti patří „Kat“ mezi nejlepší současné esportovkyně světa. Do řad střeleckých elit se přitom 24letá studentka veterinářství dostala teprve v uplynulých několika měsících.

Další část pořadu uteče od esportu do českého středověku. Ambiciózní film režiséra Petra Jákla o vojevůdci Janu Žižkovi totiž rozvířil vody oznámením, že snímek doprovodí hned dvě videohry, které jsou nyní ve vývoji. Husitské války zkrátka lákají i herní tvůrce, což dokazují další tituly jako Kingdom Come: Deliverance, 1428: Shadows over Silesia či kultovní Age of Empires 2.

Recenzi se podrobí poměrně netradiční kus výbavy, který ocení především tvůrci videí a streameři – zelené plátno CZC.Gaming Herald. V závěru pořadu se pak krátce ukáže nově vydaná hra Vampire: The Masquerade – Bloodhunt, která se odehrává v temných ulicích Prahy. Dočkala se i českého dabingu od slavných tuzemských herců.

Nové díly pořadu CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: