Pumpař hrdinou: V Praze se postavil zakuklenci s pistolí. Strach šel stranou, popsal

Kriminalisté stále hledají maskovaného lupiče, který v úterý s pistolí v ruce přepadl čerpací stanici v Praze. Štábu Krimi zpráv se podařilo mluvit se statečným čerpadlářem, který ubránil tržbu. Podle jeho slov šel strach stranou. Policisté ale v podobných případech doporučují s lupičem raději spolupracovat. Nikdy totiž nevíte, kdo proti vám stojí a jestli nepoužije zbraň.

Nebojácný, odvážný a statečný. Těmito slovy by se dal popsat muž, který se během pár vteřin stal obětí loupežného přepadení. „Bylo těsně před dvaadvacátou hodinou, kdy jsem šel vyhodit poslední odpad z čerpací stanice a blížil se menší muž s kuklou na hlavě. Snažil se mě nacpat zpátky na pumpu. Ale ve mě se to všechno tak nějak vzepřelo, takže jsem ho na tu pumpu nechtěl vůbec pustit,“ popsal přepadený pro CNN Prima NEWS.

„Opodál zůstala stát zákaznice, protože slyšela, jak jsem na něj řval, že žádný prachy nedostane,“ pokračoval. Strach sice měl, podle svých slov ale hlavně o ostatní. Situace navíc gradovala. „Hlavně jsem nějakým způsobem potřeboval zajistit pumpu, aby se nikomu nic nestalo. V deset hodin měl pro mě přijet přítel, zadruhé tam stála zákaznice. Vytáhl na mě i pistoli,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: Zfetovaný řidič v Plzni ohrožoval lidi na benzince. Při úprku před policisty porušil, co mohl

Lupič na něj mířil prakticky celou dobu. I přesto zaměstnanec požadavky útočníka, tedy vydání peněz, splnit nehodlal. „V tu chvíli jsem to nevnímal, pro mě bylo důležitý uchránit pumpu. Až když jsem viděl kamerové záznamy, začalo mi všechno docházet,“ řekl. A jak přepadený muž celu situaci vnímá s odstupem času? „No, když jsem vlastně přišel druhý den do práce hned ráno a viděl jsem ty dveře, tak mi nebylo dvakrát do smíchu,“ přiznal.

Maskovaného lupiče policisté stále nenašli. A proto znovu potřebují Vaši pomoc. „Policisté na případu usilovně pracují, bohužel se nám na linku 158 nikdo neozval, a to i přes to, že byl případ medializován. Stále platí výzva pro veřejnost, pokud muže poznáváte, ozvěte se na linku 158,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Útočník je zhruba 165 až 170 centimetrů vysoký, má hubenou postavu a mluví plynule česky bez přízvuku.

Pomoci by mohli i svědci s palubními kamerami, kteří v době přepadení jeli kolem čerpací stanice v Černokostelecké ulici. Policie proto i je prosí o to, aby se přihlásili s případným záznamem.

Tagy: