Brutální lynč: Desítky Izraelců se vrhly na jednoho muže a zbily ho do bezvědomí

Izraelský dav zaútočil na muže, který projížděl poblíž Tel Avivu. Násilím ho vytáhli z auta, lynč pak trval až do chvíle, než přijela policejní hlídka. Ta muže našla nehybně ležícího poblíž auta. Čin výtržníci zdůvodnili tím, že jde o Araba, informuje Daily Mail.

Muž projížděl po pobřežní promenádě Bat Jam jižně od izraelského hlavního města Tel Aviv, informoval web Daily Mail. Desítky Izraelců se na řidiče vrhly a zbily ho do bezvědomí.

Policie dorazila na místo o 15 minut později, zatímco oběť nehybně ležela na zádech poblíž auta. Lidé v davu útok odůvodnili tím, že muž byl Arab, který se pokusil vrazit do nacionalistů.

„Oběť lynčování je vážně zraněna, ale ve stabilním stavu,“ uvedla ve svém prohlášení nemocnice Ichilov v Tel Avivu. V Izraeli nepokoje stále neutichají. Shořelo už mnoho aut, restaurace či synagoga.

Starosta města Lod, které v úterý zažilo největší nepokoje, přirovnal tyto nepokoje k občanské válce nebo palestinskému povstání. Policie uvedla, že ve středu zatkla téměř 400 osob údajně „zapojených do nepokojů“ po celé zemi.

Krajně pravicový zákonodárce Becal’el Smotrič ze strany Židovský domov sdělil, že se „stydí za krutý“ útok na řidiče v Bat Jamu. „Židovští bratři, přestaňte. Za žádných okolností si nemůžeme dovolit účastnit se násilných činů,“ zdůraznil.

Boje začaly po nepokojích v Jeruzalémě v pondělí večer raketovou palbou z Pásma Gazy na Izrael, který pak zahájil masívní vojenskou operaci proti palestinským radikálním skupinám Hamás a Islámský džihád. O život přišlo podle zatím poslední bilance přes 70 lidí a stovky osob utrpěly zranění. Ve čtvrtek ráno raketa vypálená z Gazy zasáhla izraelské město Sderot, v troskách domu zemřel pětiletý chlapec.

Tagy:
raketa Izrael Jeruzalém Tel Aviv Pásmo Gazy Palestina Hamás nepokoje Izrael Daily Mail Bat Jam Becal'el Smotrič Židovský domov