Brutální útok na Žižkově: Dva muži před klubem pobodali třetího, policie hledá svědky

Kriminalisté z Prahy vyšetřují brutální pobodání 42letého muže na Žižkově. Útok mají mít na svědomí dva cizinci, zásahová jednotka už oba zadržela. Teď ale policisté potřebují najít a vyslechnout další svědky incidentu.

Bylo to rychlé a nečekané. Dvěma mužům překazila cestu pražskými ulicemi zásahovka a kriminalisté. Na akci byli pečlivě připraveni. Dvojice má mít na svědomí brutální pobodání cizince na Žižkově. Podle informací CNN Prima NEWS se cizinci potkali v klubu v Řehořově ulici. Před podnikem se pak měli pohádat. Incident nakonec vygradoval natolik, že dvojice útočníků muže pobodala.

Záchranáři ho s několika bodnořeznými ranami po celém těle odvezli do nemocnice. Přestože byl při vědomí, jeho zranění byla velmi vážná. „Ještě před příjezdem policejních hlídek oba útočníci zmizeli. Na místo vyrazili také kriminalisté prvního oddělení třetího policejního obvodu, kteří zajistili stopy, kamerové záznamy a vyslechli osoby na místě činu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální útok před obchodem. Dvojice srazila k zemi muže, podle svědků byl zdravotně postižený

Detektivové brzy získali klíčové informace, které je přivedly na stopu útočníků. A za čtyři dny po incidentu je zadrželi. „Protože panovala důvodná obava, že jsou muži ozbrojeni a při zákroku mohou klást odpor, využili kriminalisté k vlastnímu zadržení zásahovou jednotku,“ doplnil Rybanský.

Oba skončili v poutech a už si vyslechli i obvinění. „Oběma mužům bylo sděleno obvinění pro trestný čin výtržnictví, jeden z nich byl navíc obviněn za trestný čin těžké ublížení na zdraví a je stíhán vazebně,“ uzavřel Rybanský. Kriminalisté teď shání svědky. Pokud jste konflikt mezi muži 5. března asi hodinu po půlnoci viděli, ozvěte se policistům na 158 a nebo se obraťte na jakoukoli policejní služebnu.

Tagy: