Krvavý útok nožem v Německu: Nejméně tři mrtví, pět lidí bojuje o život. Pachatel je na útěku

Po násilném útoku v německém městě Solingen jsou na místě mrtví a zranění.

Tři lidé zemřeli po útoku nožem v německém Solingenu

Po pátečním útoku nožem na oslavách v německém městě Solingen zůstali tři mrtví a pět těžce zraněných, řekla agentuře DPA policejní mluvčí z Düsseldorfu. Úřady místo činu v centru uzavřely. Podle informací deníku Bild je pachatel arabského vzezření na útěku. Útočník je podle policie stále na útěku a pravděpodobně jednal sám. Město v západní části země proslulo právě výrobou nožů a nůžek a v pátek slavilo 650 let od založení.

V pátek kolem 21:45 pobodal muž na městské slavnosti v Solingenu náhodné kolemjdoucí nožem, píše německý deník Bild. Podle prvních zpráv jsou nejméně tři mrtví. Těžce zraněných by mělo být podle informací deníku Bild pět, další lidé utrpěli zranění lehčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útočník v Solingenu měl bodat lidi do krku. Svědek popsal hrůzné detaily

Nad místem konání městského festivalu, kde k útoku došlo, krouží policejní vrtulník. Zraněným se pokoušejí pomoci desítky záchranářů. Podle svědků je pachatel arabského vzezření na útěku. Policie vyhlásila poplach.

„V současné době nemáme žádné informace o místě, kde se zdržuje,“ uvedla policejní mluvčí k útočníkovi. Podle mluvčího ministerstva vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko se pachateli podařilo uprchnout ve zmatku a panice, které po útoku propukly. Útočník své oběti úmyslně bodal do krku, uvedl mluvčí.

K TÉMATU: Němci chtějí omezit nošení nožů na veřejnosti

Do Solingenu míří jednotky z celého Severního Porýní-Vestfálska, byly uzavřeny silniční křižovatky a obyvatelé byli vyzváni, aby zůstali doma.

Podle deníku Solinger Tageblatt místní úřady požádaly obyvatele, aby opustili centrum města a zůstali ve svých domovech. Akce, která měla název Oslavy různorodosti a měla trvat do neděle, byla prozatím přerušena. V centru města jsou slyšet sirény.

„Lidé z místa odcházeli v šoku, ale v klidu,“ řekl listu jeden z organizátorů akce Philipp Müller. Podle reportéra deníku Solinger Tageblatt je atmosféra strašidelná. Bujará oslavná nálada se za několik minut změnila v šok, na náměstí prý potkával uplakané návštěvníky.

„Dnes večer jsme v Solingenu všichni v šoku, zděšení a ve velkém smutku. Všichni jsme chtěli společně oslavit výročí našeho města a nyní musíme truchlit za mrtvé a zraněné. Trhá mi to srdce, že došlo k útoku na naše město. Mám slzy v očích, když si vzpomenu na ty, které jsme ztratili. Modlím se za všechny, kteří stále bojují o život,“ napsal na Facebooku starosta Tim Kurzbach.

Oberbürgermeister Tim Kurzbach: „Heute Abend sind wir alle in Solingen in Schock, Entsetzen und großer Trauer. Wir...

Posted by Klingenstadt Solingen on Friday, August 23, 2024

Solingen slaví tento víkend 650. narozeniny „Festivalem rozmanitosti“. Během tří dnů se očekávalo 80 tisíc návštěvníků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matka podřízla 10letou dceru, tvrdí australská policie. Byla posedlá ďáblem, vysvětlila žena

Tagy: