Krvavý útok sekerou kvůli mobilu: Muž z Třince přišel k soudu o berlích, žalobce žádá 12 let

Muž z Třince zaútočil na známého sekyrou, státní zástupce navrhuje 12 let za mřížemi.

Brutální útok sekerou řeší ostravský krajský soud

Brutálním útokem sekerou se zabývá ostravský krajský soud. Na svého známého ji vzal loni v květnu šedesátiletý muž z Třince. Před útokem se v alkoholovém opojení pohádali kvůli mobilnímu telefonu. Státní zástupce žádá pro obžalovaného dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Násilný čin ve staré kolonii v Dolní Líštné kriminalisté nevyšetřovali poprvé. Loni v květnu se však jednalo o mimořádně brutální útok. Po útoku sekerou měla muži téct krev z hlavy přes celý obličej.

K TÉMATU: Teprve čtyřletá dívka se udusila párkem v rohlíku, k tragédii došlo na Opavsku

Podle sousedů nedošlo jen k napadení nástrojem na sekání dřeva, ale i k útoku nožem. „Pobodal ho do krku. Při nakládání do sanitky byl celý zakrvácený,“ sdělili místní.

Podle mluvčí moravskoslezské policie Pavly Jirouškové všemu předcházelo popíjení dvojice mužů v bytě. „Najednou došlo ke slovní a fyzické rozepři,“ objasnila pro CNN Prima NEWS.

Obžalovaný se do jednací síně došoural o berlích. Málokdo by ho přitom kvůli jeho tělesné konstituci označil za násilníka. Sekera mu údajně v zimě sloužila především k sekání dřeva do kamen. Alkohol však udělal své. Podle obžaloby si myslel, že mu známý vzal mobil, proto na něj zaútočil.

„Dostali se do fyzické roztržky, při které ho poškozený povalil z křesla na podlahu. Obžalovaný zareagoval tak, že se chopil sekyry,“ vysvětlil státní zástupce Vít Legerský.

Nástroj se kriminalistům dosud nepodařilo najít. Útočníkovi hrozí 12 let za mřížemi, které požaduje Legerský. Trest ale může být i vyšší. Není jasné, kdy soud dospěje k rozhodnutí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brečela jsem a prosila, líčí žena, pro níž se kurzy jógy změnily v peklo. Guru ji donutil k sexu

Tagy: