Útok obřím nožem v londýnském vlaku: Okamžitě toho nech, volejte záchranku, ozývá se na videu

Britská policie v Manchesteru vyšetřuje vraždu 15letého chlapce, který bránil svoji matku před agresorem.

V Londýně se odehrály dva útoky nožem

Drama z vlaku v jihovýchodním Londýně řeší tamní policie. Napadený cestující utrpěl vážná zranění poté, co ho před zraky dalších pasažérů pobodal útočník s nožem. K incidentu, který zachytila kamera, došlo ve středu kolem 16. hodiny místního času. Video z útoku se šíří po sociálních sítích, případem se zabývá policie. Informuje o tom BBC.

Ve středu došlo přímo před zraky cestujících k pobodání muže ve vlaku, který jel mezi čtvrtěmi Shortlands a Beckenham v jihovýchodním Londýně. „Kolem 15:56 jsme obdrželi hlášení o dvou mužích, kteří se prali při nástupu do vlaku na železniční stanici Shortlands. Jeden z nich utrpěl vážná zranění odpovídající bodnutí nožem,“ uvedla britská železniční policie na svém webu. Dodala, že muž byl převezen do nemocnice se život ohrožujícími zraněními.

ČTĚTE TAKÉ: Zloděj zaútočil na ženu v Popradu za bílého dne. Napadená se srdnatě bránila, ukazují záběry

Záběry z útoku se nyní šíří po sociálních sítích. Na videu je slyšet, jak ostatní cestující ve vagonu křičí na útočníka, muže v černé bundě s kapucí, černých kalhotách a masce na obličeji, aby přestal, informuje BBC. Na záběrech je také vidět, jak útočník v ruce drží nůž s dlouhou čepelí.

Případem se nyní zabývají policisté. Zatím ale nikoho nezadrželi. Detektivové vyzývají každého, kdo má o incidentu informace, aby kontaktoval policii. Spolupráci poskytne také společnost Southeastern, která vlaky provozuje. „Všechny naše vlaky jsou vybaveny kamerovým systémem a my tento záznam poskytneme britské dopravní policii, abychom jí pomohli s vyšetřováním,“ uvedl mluvčí společnosti podle BBC.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Squateři měli umlátit ženu k smrti uvnitř jejího bytu v New Yorku. Tělo bylo ukryté v tašce

Tagy: