Zastřelil otec ženu a pět dětí kvůli rozvodu? Policie rozkrývá tragédii v rodině mormonů

Stál za otřesnou vraždou dětí, manželky, tchyně a následnou sebevraždou rozvod? Právě s touto variantou zřejmě pracují kriminalisté v americkém Utahu. Manželka strůjce celého neštěstí – Tausha – měla žádost o rozvod podat zhruba dva týdny před tragédií. Jak se ukázalo, do domu hrůzy nejeli policisté poprvé a ani náhodou: dostali tip od člověka, s nímž se matka pěti dětí měla setkat.

Rozvod – jedno z možných vysvětlení toho, co děsivou rodinnou tragédii odstartovalo. Žádost podala vrahova žena před dvěma týdny. Důvody však zůstávají utajeny. „Je to obrovská rána pro mnoho a mnoho rodin,“ konstatoval starosta města Enoch Geoffrey Chestnut, kde k tragédii došlo.

Předtím, než otec rodiny obrátil zbraň proti sobě, zastřelil manželku, tchyni a svých pět dětí. Nejstarší dceři bylo sedmnáct let, nejmladšímu synovi čtyři roky. Zastřelení byli členy mormonské církve a v místě bydliště je sousedé dobře znali.

Policisté dostali tip

„Město Enoch je velmi uzavřená komunita. Nikomu se odtud nechce odcházet. Sousedé jsou dobří, lidé báječní,“ pokračoval šokovaný starosta. Policie navíc nejela do domu s těly náhodou. Dostala tip, že se něco stalo s matkou Taushou.

„Někdo, s kým měla mít Tausha schůzku, zavolal a oznámil, že se na ni nedostavila, a požádal, aby orgány činné v trestním řízení provedly kontrolu,“ přiblížil úředník Rob Dotson. Právě při ní policisty čekal hrůzný nález. Přitom to pro ně nebyla neznámá adresa. „Rodinu jsme vyšetřovali už před pár lety,“ dodal bez dalších podrobností policejní náčelník Jackson Ames.

Počty rodinných masových vražd ve Spojených státech narůstají. Jen za minulý rok jich bylo sedmnáct.

Tagy: