Bude téměř po 30 letech odhalen vrah rappera Tupaca Shakura? Policie zadržela podezřelého

Policie v Las Vegas údajně zatkla muže v souvislosti s vraždou rappera Tupaca Shakura, ke které došlo téměř před třiceti lety. Informoval o tom web BBC. Zadrženým má být Duane „Keffe D“ Davis, který si vyslechl obvinění z vraždy střelnou zbraní, informovala agentura AP.

Kdo je vrahem Tupaca Shakura, bylo desetiletí záhadou. Podle zdrojů agentury AP ale policie v pátek ráno v Las Vegas zadržela muže, který je obviněn z jeho smrti. Informoval o tom web BBC.

Zadrženým je šedesátiletý Duane „Keffe D“ Davis, člen kalifornského gangu známého jako The South Side Compton Crips, informoval web Sky News s tím, že jde o dlouho očekávaný zlom v případu, který frustruje vyšetřovatele a fascinuje veřejnost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel Eminemův rival z filmu 8. míle Nashawn Breedlove. Herci a raperovi bylo jen 46 let

Shakurovi, jednomu z nejuznávanějších hiphopových rapperů, bylo v době smrti pouhých 25 let. Zemřel 13. září 1996, týden poté, co byl čtyřikrát postřelen, když jel v černém BMW, které řídil Marion „Suge“ Knight, zakladatel vydavatelství Death Row Records.

Existovalo mnoho svědků, ale vyšetřování se rychle zadrhlo, částečně proto, že odmítli spolupracovat, uvedla v minulosti lasvegaská policie.

„Keffe D“ již v minulosti čelil obviněním kvůli drogám a vyšetřovatelé se ho vyptávali i na Shakurovu smrt. Ve své knize podle AP napsal, že byl v autě, z něhož se střílelo, k činu se ale nepřiznal.

Policisté před dvěma měsíci provedli domovní prohlídku u Davisovy manželky, kde zabavili několik počítačů, telefon, archivní časopis se Shakurovou fotografií, náboje a další předměty.

„V tomto případě platí, že spravedlnost přichází pozdě, ale přece,“ řekl AP po krátkém slyšení u soudu prokurátor Steve Wolfson. Obviněný Davis podle agentury na dotazy nereagoval.

Shakur prodal po celém světě více než 75 milionů desek a sklízel úspěchy v hitparádách s hity jako California Love, All Eyez On Me nebo Changes.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Soud ve Filadelfii osvobodil policistu, který zastřelil řidiče. Ve městě vypukly nepokoje

Tagy: