Největší herní akce světa? V pořadu CNN Prima Gaming zamíříme na Gamescom i do metaversa

Gamescomové reportáže můžete sledovat v pořadu CNN Prima NEWS každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS či na webu cnnprima.cz.

CNN Prima Gaming 10.9.2022

Metaverse má být revoluční záležitostí, svět, jaký jsme dosud neviděli. Zatím se ale stále jeví jako velmi vzdálená hudba budoucnosti. Celému tématu se věnuje další díl pořadu CNN Prima Gaming, se kterým se dále podíváte do německého Kolína nad Rýnem na největší videoherní veletrh Gamescom. Dále si ukážeme reakce koček na cyberpunkovou adventuru Stray. Herní pořad můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na stanici CNN Prima NEWS i na webových stránkách cnnprima.cz.

Vesmír, jaký svět neviděl? Metaverse má ambici změnit naše digitální i skutečné životy. Možná to tak jednou bude, ale zatím se tímto pojmem spíše chvástá a označuje virtuální svět, který je tu s námi roky.

Vizi a touhu vybudovat vlastní metaversum má například Microsoft nebo čínský Tencent, který je podle příjmů největší videoherní společností světa. Podobný sen má i zakladatel sociální sítě Facebook a majitel firmy Meta Mark Zuckerberg. V pořadu CNN Prima Gaming se dozvíte, jak toho chce dosáhnout.

Reportáž z německého Kolína nad Rýnem představí největší videoherní akci na počet hlav, a to Gamescom. Veletrh se vrátil po dvouleté covidové pauze a letos se ho zúčastnily stovky herních společností, které zabraly místo v celkem 10 halách výstaviště Koelnmesse. Veletrh má velký význam nejen pro velké nadnárodní firmy, ale také pro české vývojáře a tuzemská studia.

Chybět tak nemohl ani stánek Asociace českých herních vývojářů (GDA), na kterém se světu ukázaly hry Matcho, The Last Oricru, Blockstar VR nebo deskovka Krycí jména, která pod názvem Codenames dobyla svět a nyní se o to samé pokusí i na mobilních platformách.

Šéf studia GoldKnights Pavel Jiří Strnad a Filip Kraucher z FiolaSoft Studio v reportáži popisují, proč se zúčastnili veletrhu v Kolíně nad Rýnem, a předseda GDA CZ Pavel Barák je doplní, z jakého důvodu by čeští tvůrci měli na tuto akci vyrazit, pokud tak již neučinili.

Nová série pořadu CNN Prima Gaming už tradičně přináší hádanku, v níž tentokrát diváci mohou zapátrat, z jaké videohry pochází oblíbená mapa s městy Los Santos, San Fierro a Las Venturas. Nejnovější díl herní relace uzavře lenošivý a zároveň dobrodružný život koček v cyberpunkové adventuře Stray a reakce chlupatých mazlíčků, když se na obrazovce objeví jiná kočka.

Další díl pořadu CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: