V Praze se rozděluje milion korun. Esportoví hráči válčí ve Vodafone PLAYzone Areně

SINNERS nenechali nic náhodě a bez ztráty jediné mapy dokráčeli k mistrovskému titulu.

Gaming: Counter-Strike – jak se hraje jedna z nejslavnějších esportových her?

Jeden z podzimních vrcholů v Counter-Strike: Global Offensive je tady. O víkendu se na turnaji Tipsport CS:GO Praha, který se odehraje ve Vodafone PLAYzone Aréně, představí tuzemská špička v počítačové hře Counter-Strike: Global Offensive i vyzyvatel světových kvalit z Kosova. Hraje se o milion korun a na pohádkovou odměnu si brousí zuby hned několik týmů.

O tomto víkendu, tedy 17. a 18. září, dorazí do pražské Vodafone PLAYzone Arény v Praze týmy Dynamo Eclot, Enterprise, Sinners a Bad News Eagles, které si svou účast vybojovaly na konci září v základní části turnaje Tipsport CS:GO Praha. Víkendové zápasy mohou sledovat fanoušci i přímo v aréně.

„Turnaj v sérii Road to MČR se poprvé ve své historii představí naživo divákům v Praze. I proto jsme přichystali pro fanoušky malý dárek a rozhodli jsme se pro bezplatný vstup na akci. Věřím, že v hlavním městě má CS:GO spoustu nadšených fanoušků, kteří přijdou podpořit své favority,“ uvedl Pavel Kristián z agentury PLAYzone, která je hlavním organizátorem turnaje.

Papírovým favoritem je kosovský tým Bad News Eagles, který se v květnu zúčastnil největšího světového turnaje v Counter-Strike Majoru, a v žebříčku nejlepších týmů planety mu patří 31. pozice.

Balkánskou skvadru chtěli zastavit hráči Sinners, kteří v posledních třech letech vládnou domácí scéně. Aktuální mistři republiky měli na Bad News Eagles spadeno, protože právě tento soupeř jim uštědřil porážku v rozhodujícím zápase kvalifikační fáze na květnový Major. Po vyrovnaném špílu se ale radoval zahraniční celek.

Bad News Eagles vyzvou ve finále Dynamo Eclot. Pardubická organizace zahájila hon za obhajobou perfektně. Tým Enterprise má v posledních týdnech skvělou formu, na Dynamo Eclot byl ale krátký. DNE zvítězili 2:0, hlavním důvodem úspěchu bylo utlumení snipera Davida Benčeva.

SINNERS a ENTERPRISE esports ve finále Tipsport CS:GO Praha? 🏆 O své predikce před víkendem se podělili Michal "Mishek" Kabele a David "Sphexxai" Jelínek 👇🧐

Posted by PLAYzone on Tuesday, September 13, 2022

Souboj borců s odstřelovací puškou bude ústředním motivem celého turnaje. Kromě Benčeva patří ke klíčovým postavám svých týmů i David Bílý ze Sinners a Flatron Halimi z Bad News Eagles. Poslední dva zmiňovaní si to rozdali v semifinálovém duelu o postup do finále, kde dominoval Halimi.

„Týmy čeká velká zkouška a jejich výkony napoví, do jaké formy se dostávají před závěrečným velkým finále v Brně,“ doplnil Kristián. Odkazuje tak na další velkou událost českého esportu, kterou bude listopadové mistrovství České republiky.

Finálový den turnaje Tipsport CS:GO Praha začíná v neděli v 15:30, sledovat ho můžete on-line na platformě Twitch.tv. Stejně tak můžete dorazit přímo do Vodafone PLAYzone Arény, které se nachází v obchodním centru Westfield Chodov v Praze.

Tagy: