Budovu KSČM napadli útočníci na motorkách. Měli házet rudé dýmovnice, čin šetří policie

Útočníci napadli sídlo KSČM

Útočníci napadli sídlo KSČM

Sídlo Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) v pražské ulici Politických vězňů v sobotu odpoledne napadli zatím neznámí útočníci. Novinářům to ve volebním štábu koalice Stačilo řekl mluvčí KSČM Roman Roun. Podle něj útočníci naházeli do prostor budovy červené dýmovnice. Na místo zamířila policie.

„V 16:15 byla napadena budova KSČM skupinou lidí. Naházeli nám sem červené dýmovnice,“ řekl novinářům mluvčí KSČM Roman Roun. Z obrázků je patrné, že šlo až o rudé zabarvení.

ČTĚTE TAKÉ: Velký návrat komunistů. Koalice Stačilo získá v krajích desítky křesel, slavit může i v Senátu

Podle jeho vyjádření byla poškozena nejen budova sídla strany, ale také přilehlý obchod. Podle svědkyně události měli útočníci na bundách logo motorkářské skupiny Havloids Memorial Club. Policie uvedla, že útočníci na místo přijeli na motorkách. „Nikdo nebyl zraněn, věcí se budeme zabývat a následně určíme právní kvalifikaci,“ napsali kriminalisté na sociální síti X.

Podle Rouna je napadení výsledkem antikampaně ze strany konkurenčních politických stran. „Byly nám strhávány billboardy, postříkávány sprejem a podobně,“ dodal Roun, který zároveň vyzval ostatní politické strany a jejich příznivce, aby vedli čistou kampaň.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Češi jsou s jednáním vlády během povodní spokojení, říká Mazák. Připomněl její nepopularitu

Tagy:
policie Václav Havel politika KSČM politická strana trestná činnost Roman Roun Stačilo! trestná činnost, právo a spravedlnost konflikt, válka a mír občanské protesty