Burleska se v Třebíči nakrucovala před dětmi. Nevhodné, psali rodiče. Pořadatel uznal chybu

Ilustrační foto

Burleska v Třebíči pobouřila rodiče

Značné pozdvižení vyvolaly letošní Slavnosti růžového vína v Třebíči. Na sociálních sítích totiž koluje video téměř svlečené burlesky, která se na pódiu nakrucuje před skupinou dětí. Záznam vyvolal velké pozdvižení zejména mezi rodiči. „Není tohle trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže?“ psali lidé po akci na sociálních sítích. Její pořadatel Aleš Mejzlík v rozhovoru pro CNN Prima NEWS přiznal, že vystoupení nebylo pro dané publikum vhodné. Pro příští ročníky se z toho hodlá poučit.

„Uvědomuji si svoji chybu a přiznávám, že to mohlo být jinak. Chápu naštvané lidi, respektive maminky s dětmi,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Mejzlík. Pro příště se z toho hodlá poučit. „Určitě jsem poučený do dalších ročníků, že to uděláme klidnější formou,“ doplnil.

Slavnosti růžového vína se v Třebíči konaly v sobotu na tamním zámku. Pořadatelé lákali návštěvníky na degustaci výběrových vín z českých i moravských vinic. Rodiče dětí ubezpečili, že i jejich ratolesti jsou na akci vítané. „Celodenní program zabaví i ty nejmenší, aby rodiče měli dostatek času na nezřízené degustování a kontrolované přejídání se,“ uvádí se na stránkách slavností.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Místo brigády prodávají nahé fotky a videa. Českým dětem se nechce pracovat, varuje expert

Součástí programu bylo i několikaminutové vystoupení burlesky. Namísto dospělého publika však jejím tanečním kreacím přihlížely děti školního a předškolního věku. „Slavnosti růžového vína v 18:00. Pořadatel slavností v Třebíči má opravdu zvláštní představu o kulturním programu na odpoledne pro rodiny s dětmi,“ psali lidé na sociálních sítích. „Nic proti, i striptýz pro tatínky má svůj smysl, ale ty tam v publiku nějak nevidím. Takže na slavnosti růžového vína s dětmi, a na striptýz, prostě buďte moderní,“ komentovali sobotní akci další. „Není tohle trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže?“ rozhořčili se uživatelé.

Někteří naopak poukazovali na to, že slavnosti vína „nejsou akcí pro děti“. „Určitě byl program, kde si každý mohl přečíst, v kolik a kdo bude vystupovat. Takže rodiče s dětmi mohli klidně odejít. Na videu ale stojí rodiče za dětmi a koukají také. Neviděla bych problém jen u pořadatele,“ komentovala žena. Podobně to vidí i další: „Jako tanečnice dobrý, že to asi nebylo úplně vhodné v daný čas, také. Ale že by ty matky vzaly děti a šly pryč, to ne.“

Také Mejzlík souhlasí s tím, že slavnosti vína jsou určené především pro dospělé. „Slavnosti růžového vína jsou slavnosti růžového vína, není to dětský den,“ podotkl.

Tagy: