Bylo to velmi špatné, přiznal porážku Bartoš. Vedení Pirátů dává funkce k dispozici

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti)

Ivan Bartoš o špatném výsledku Pirátů

Předseda Pirátů Ivan Bartoš označil výsledek strany v krajských a senátních volbách za velmi špatný. V reakci na to svolává strana celostátní fórum. Republikové předsednictvo Pirátů dává své funkce k dispozici.

Jednání celostátního fóra je otevřené všem členům strany. Poběží 14 dní a je zakončené hlasováním celostátního fóra, řekl ministr pro místní rozvoj a předseda Ivan Bartoš.

ČTĚTE TAKÉ: Velký výprask pro Piráty. Zůstávají mimo hru ve všech krajích s jedinou výjimkou

Pokud celostátní fórum rozhodne o tom, že vedení nemá důvěru, tak se následně změní vedení. Podle Bartoše bude potřeba respektovat rozhodnutí členů, kteří dříve rozhodli například o vstupu strany do vlády Petra Fialy (ODS).

Děláme poctivou politiku založenou na datech. Je otázkou, zda je po tom poptávka voličů. Viděli jsme, že komunisté v rámci koalice Stačilo jsou úspěšnější v regionech, řekl Bartoš na tiskové konferenci.

Sám ale nehodlá rezignovat na funkci ministra pro místní rozvoj, byť je pod velkým tlakem kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. „Jsou i předsedové stran, kteří nejsou členy vlády. Respektujme rozhodnutí celostátního fóra. Z pohledu celostátní politiky mám druhé čtení zákona o podpoře bydlení a několik aktualizací digitálního řízení. Výsledek je bolestný, ale celostátní politika má jiné dimenze,“ řekl Bartoš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češi jsou s jednáním vlády během povodní spokojení, říká Mazák. Připomněl její nepopularitu

Tagy:
politika ODS volby Ivan Bartoš Česká pirátská strana vláda vláda Petra Fialy politický proces ministr pro místní rozvoj České republiky Stačilo! politické strany a hnutí