Bývalá Pavlova mluvčí Řeháková míří na nový post. Ten by mohl souviset s Ukrajinou

Markéta Řeháková, někdejší tisková mluvčí prezidenta Petra Pavla, by mohla získat novou pozici na ministerstvu zahraničí. Jednání o případné spolupráci Řeháková potvrdila redakci CNN Prima NEWS. Konkrétně by mělo jít o místo v týmu vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny.

„Ještě to není dojednané, ale bavíme se o tom. Vidím v tomto případě možnosti spolupráce, které by připadaly v úvahu,“ potvrdila Řeháková pro CNN Prima NEWS s tím, že si netroufá odhadovat, zda a kdy k dohodě o spolupráci s ministerstvem zahraničí dojde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vohralíková odmítla bossing na Hradě. Díky mně se lidé opět nadechli. Ženy umí víc než ječet

Podle Deníku N se vyjednává o tom, že by se bývalá prezidentova mluvčí mohla stát členkou týmu vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny. V této funkci od letošního ledna působí bývalý náměstek ministryně obrany Tomáš Kopečný. Ten Deníku N potvrdil, že nyní jedná o vytvoření nového místa ve svém týmu, přičemž by na tuto pozici mohla nastoupit právě Řeháková.

Ještě v září působila na Pražském hradě jako Pavlova tisková mluvčí, rovněž byla šéfkou odboru komunikace. Ve veřejném prostoru se však objevovaly zprávy o špatném vztahu mezi vedoucí hradní kanceláře Janou Vohralíkovou a lidmi, kteří patřili do Pavlova týmu již od začátku prezidentské kampaně.

Začátkem září Kancelář prezidenta republiky oznámila, že bylo rozhodnuto o rozdělení pozic tiskové mluvčí prezidenta republiky a ředitelky odboru komunikace, přičemž Řeháková skončila ve druhé jmenované funkci. Brzy však opustila i pozici mluvčí, a to po dohodě koncem října.

VIDEO: Projev prezidenta Petra Pavla během předávání státních vyznamenání

Tagy:
Ukrajina Petr Pavel Pražský hrad mluvčí Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Jana Vohralíková Markéta Řeháková