UFO nás na základně trápilo roky. Nešlo to vysvětlit, tvrdí americký voják o záhadné „medúze“

Nedokázali jsme si to vysvětlit, naše teorie selhávaly, řekl podle webu Daily Mail bývalý člen amerického námořnictva Michael Concoski k údajnému UFO, které se mělo objevovat na americké vojenské základně v Iráku. Podle něj se na místě, na kterém sám sloužil, neidentifikovatelný létající objekt objevoval se železnou pravidelností. Záběry z roku 2018 na začátku letošního ledna zveřejnil amatérský novinář a ufolog Jeremy Corbell.

„Byl to takový duch základny,“ řekl Concoski kanálu News Nation. Sám mariňák měl na místě působit. Podle něj se neidentifikovatelný létající předmět nad vojenským objektem zjevoval po dobu několika let, informoval Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Nové záběry UFO? Nad americkou základnou měla proletět záhadná „medúza“, měnila směr i barvu

„Vůbec to nevypadalo, že by nás to chtělo ohrozit,“ řekl Cincoski, ale dodal, že základna během tohoto velmi neobvyklého nočního setkání nehodlala nic ponechat náhodě. Mariňáci měli podle jeho slov za úkol létající objekt najít pomocí nočního vidění a „všeho ostatního, co jsme měli k dispozici“.

„Dávali jsme na subjekt pozor, ale nebylo to tak, že bychom se třeba hnali do obranných pozic,“ popsal. Video s létajícím medúzovitým objektem si však vojáci nedokázali vysvětlit a stalo se pro ně velkou neznámou. „Naše teorie to plně nevysvětlovaly,“ přiznal Cincoski.

Záběry údajného UFO na začátku ledna zveřejnil ufolog Jeremy Corbell v rámci seriálu TMZ uvádí: UFO Revolution. Objekt má být viditelný pouze na termokameře. Mění svou barvu z černé na bílou, což by mělo značit změnu jeho teploty.

Záběry prý Corbell získal od zdroje ze zpravodajské komunity, která měla dostat za úkol video zničit. „Letí nad vodní plochou, pak se zastaví na pětníku, pomalu klesne do vody a 17 minut se nic neděje. A pak najednou bum! Vynoří se z vody a vystřelí nahoru pod úhlem 45 stupňů,“ popsal podle britského Daily Mail Corbell.

Zveřejněné video však zachycovalo jen situaci, kdy útvar podobný medúze přelétal nad budovami. Svědci měli údajně uvést, že jeho „chapadla“ byla ztuhlá a nehybná. Šéfredaktor magazínu The War Zone Tyler Rogoway na sociální síti X uvedl, že nově publikované záběry připomínají sondu. „Vypadá trochu jako balónky,“ napsal po zhlédnutí detailnějších záběrů.

O balóncích nejrůznějšího tvaru hovořili i další komentující. Jiní vše vysvětlovali šmouhou na kameře. „Jak si můžeme být jistí, že se nejedná o nečistotu nebo problém s objektivem?“ tázal se další.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: O fenoménu UFO ve vysílání CNN Prima NEWS hovořil reportér Petr Holman

Tagy:
UFO video Irák voják záběry Daily Mail USA mimozemšťan Námořnictvo Spojených států amerických Armáda Spojených států amerických Jeremy Kenyon Lockyer Corbell