Nové záběry UFO? Nad americkou základnou měla proletět záhadná „medúza“, měnila směr i barvu

Amatérský novinář zaměřující se na neidentifikovatelné létající předměty Jeremy Corbell v úterý zveřejnil zcela nové záběry, které mají zachycovat UFO. Video bylo podle Corbella pořízeno už v roce 2018 na americké vojenské základně v Iráku a získal jej od zdroje ze zpravodajské komunity. Autenticitu záběrů zatím nikdo nepotvrdil, podle některých by se mohlo jednat i o sondu.

Záběry z roku 2018, které Corbell v úterý zveřejnil na svých sociálních sítích, mají pocházet z americké vojenské základny v Iráku. Zachycují podivný létající objekt – viditelný pouze na termokameře. Útvar mění barvu z černé na bílou, což značí změnu jeho teploty.

Záběry prý získal od zdroje ze zpravodajské komunity, která měla dostat za úkol video zničit. „Letí nad vodní plochou, pak se zastaví na pětníku, pomalu klesne do vody a 17 minut se nic neděje. A pak najednou bum! Vynoří se z vody a vystřelí nahoru pod úhlem 45 stupňů,“ řekl podle britského Daily Mail Corbell.

ČTĚTE TAKÉ: Rudé UFO velké jako fotbalové hřiště. Nad základnou v USA se rozpoutalo peklo, říká oficír

Zveřejněné video však zachycovalo jen situaci, kdy útvar podobný medúze přelétal nad budovami. Svědci měli údajně uvést, že jeho „chapadla“ byla ztuhlá a nehybná. Corbell svá odhalení prezentoval ve své nové třídílné minisérii s názvem TMZ uvádí: UFO Revolution.

Sonda, nebo balónky?

Corbell se podle Daily Mailu snažil odhalit význam UFO pro lidstvo. Filmař a ufolog, který se prezentuje také jako investigativní novinář, již dříve vydal seriál s názvem Extraordinary Beliefs (Neobvyklá přesvědčení). V jiném dokumentárním filmu se zase věnoval slavné Oblasti 51.

Fotografie a videa, jež mají zachycovat mimozemské objekty, zveřejňoval již v minulosti. V roce 2021 šlo například o záběry neznámého předmětu ve tvaru jehlanu, který letěl po obloze. Záznam podle Corbella pořídili členové amerického námořnictva, což následně ministerstvo obrany USA potvrdilo.

Šéfredaktor magazínu The War Zone Tyler Rogoway na sociální síti X uvedl, že nově publikované záběry připomínají sondu. „Vypadá trochu jako balónky,“ napsal po zhlédnutí detailnějších záběrů.

O balóncích nejrůznějšího tvaru hovořili i další komentující. Jiní vše vysvětlovali šmouhou na kameře. „Jak si můžeme být jistí, že se nejedná o nečistotu nebo problém s objektivem?“ tázal se další.

Mimozemské ostatky mají mít v USA i Mexiku

Odhalení Corbellových záběrů přichází necelý půlrok poté, co se v Kongresu USA uskutečnilo sledované slyšení s bývalým příslušníkem amerických tajných služeb Davidem Gruschem. Cílem zákonodárců bylo zjistit, co ví americká vláda o UFO a zda má informace o mimozemském životě. Hlavním svědkem byl právě Grusch, který uvedl, že Pentagon má „neporušená a částečně neporušená mimozemská vozidla“.

ČTĚTE TAKÉ: Ve vesmíru nejsme sami. Myslí si to stále více vědců, už máme dost možností, jak to zjistit

Dále překvapil tvrzením, že kromě vozidel UFO má americká vláda také „nelidské biologické stopy“. Ty měla získat z trosek zřícených mimozemských letounů. Šok vzbudila také jeho odpověď na otázku, zda slyšel o tom, že by snad někdo měl být zavražděn, aby nedošlo k úniku informací. „Musím na tuto otázku odpovídat opatrně. Nasměroval jsem lidi, kteří o tom věděli, na příslušné úřady,“ řekl exzpravodajec.

V září minulého roku zase novinář a ufolog Jaime Maussan spolu s vědci v mexickém Kongresu odhalil těla údajných mimozemských bytostí. Více než tisíc let staré pozůstatky měly být objeveny v solných dolech v Peru. „Tento druh není součástí naší terestrické evoluce. Nejsou to bytosti nalezené po havárii UFO. Byly pohřbeny v dolech, kde zkameněly,“ citoval novináře španělský web Marca. Při analýze DNA pozůstatků se zjistilo, že 30 procent ze vzorku nepochází z žádného známého druhu, výsledky zbývajících 70 procent složení DNA však nebyly zveřejněny.

K podobným zprávám je ale skeptický odborný pracovník Hvězdárny a planetária hlavního města Prahy Jan Spratek. „Každý rok se někdo ozve s tím, že někde něco viděl. A vždycky se odkazuje na armádu. Vždycky se odkazuje na to, že nějaké ministerstvo obrany nám něco tají. Proč? Nikdy vám neodkryjí sklady, protože to by bylo obrovské strategické pochybení,“ uvedl před časem ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: O fenoménu UFO ve vysílání CNN Prima NEWS hovořil reportér Petr Holman

Tagy:
UFO Mexiko video Peru Irák Pentagon Daily Mail USA Jeremy Corbell mimozemšťan Námořnictvo Spojených států amerických Oblast 51 Jeremy Kenyon Lockyer Corbell