Cákance krve a prasečí hlavy před stadionem v Olomouci. Boj fanoušků s klubem se stupňuje

Andrův stadion v Olomouci

Spory kolem fotbalové Olomouce

Protesty olomoucké veřejnosti proti vedení tamního fotbalového klubu se stupňují. V noci na sobotu někdo pocákal vstup na stadion Sigmy Olomouc krví a položil před něj prasečí hlavy, informuje iSport. Na fotbalový svatostánek navíc někdo nalepil hanlivé plakáty proti sportovnímu manažerovi Ladislavu Minářovi. Klub ve svém vyjádření praktiky skutek přirovnal k praktikám mafiánů

Incident na Andrově stadionu prověřuje policie. Kromě krvavých stříkanců a prasečích hlav někdo stadion „vyzdobil“ hanlivými plakáty namířenými proti manažerovi klubu. „Prasata z vedení, vzdejte se velení“, píše se na nich. Papíry jsou doplněny upravenou fotografií Mináře, na které má prasečí uši a rypák.

Něco podobného se mělo podle informací iSport stát také před domem jednoho z funkcionářů. Nyní je již stadion umytý, stopy po krvi jsou však prý stále patrné.

ČTĚTE TAKÉ: Děti fotbalisty Kanea měly obří štěstí. Policie šetří nehodu, po které skončily v nemocnici

Klub se k incidentu vyjádřil na svých webových stránkách v sobotu odpoledne. „Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou tohoto skutku, který připomíná snad jen praktiky těch nejhorších mafiánů,“ napsal za představenstvo celku jeho předseda Petr Konečný.

Podle něj se autor či autoři skutku snaží cíleně rozhodit klub v posledních kolech základní části sezóny. Fanoušky ubezpečil, že se tým soustředí na nedělní utkání s Jabloncem. Vyzval je také, aby přišli klub v co největším počtu podpořit. „Naši hráči ani náš klub se nenechají zastrašit!“ dodal Konečný s tím, že čin řeší policie.

V neděli jsou navíc naplánované další protesty. V 19. minutě zápasu celku z Hané proti Jablonci fanoušci kvůli špatným výsledkům opustí tribuny. Zvolené číslo je symbolické, Sigma Olomouc totiž byla založena v roce 1919.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: DRUHÝ ŽIVOT ŠAMPIONŮ: Pamatuju si, jak na mě padá kamion. Pak bylo zle, říká Skořepa

Tagy: