Čaputová převzala výroční magazín CNN Prima NEWS. Děkuji, že jste to takhle uchopili, uvedla

Zuzana Čaputová převzala výroční magazín CNN Prima NEWS.

Čaputová v Praze přijala dárek od CNN Prima NEWS

Pražský hrad, Národní třída nebo beseda se studenty. Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová měla při návštěvě Prahy nabitý program. A stejně jako v předchozích dvou letech i letos položila květiny a poklonila se u památníku na Národní třídě v předvečer výročí sametové revoluce. Od reportéra CNN Prima NEWS navíc převzala nový magazín, do kterého sama přispěla.

„Je to symbolické, protože 17. listopad patří mezi největší svátky naší novodobé historie a jsou společným dílem České a Slovenské republiky. Z toho čerpáme, to položilo základy demokracie,“ řekla Čaputová na Národní třídě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutá smrt mladé Šarloty nadzvedla prezidentku Čaputovou. Společnosti vyslala rázný vzkaz

O tom, jak jsou demokracie a svoboda důležité, napsala dokonce i esej pro výroční magazín CNN Prima NEWS. Právě ten od reportéra Josefa Mádleho osobně převzala. „Děkuji, že jste to téma takto uchopili, protože je to stále aktuální,“ reagovala Čaputová.

Slovenská prezidentka dorazila na Pražský hrad za prezidentem Pavlem krátce po 11. hodině. Po oficiálním uvítacím ceremoniálu následovalo soukromé jednání obou státníků a připravený byl také pracovní oběd. „Jsem opravdu rád, že si paní prezidentka našla čas k pracovní návštěvě ČR v předvečer státního svátku,“ sdělil Pavel. „Naše vztahy jsou mimořádně blízké a věřím, že takové zůstanou dále,“ řekla Čaputová.

Slovenská prezidentka během svého mandátu Česko navštívila už nejméně desetkrát. A i dnes byl její program nabitý. Ještě před Národní třídou se zastavila ve Slovenském institutu na setkání s krajany. „Je to prezidentka, která spojuje národ, a je pro mě čest, že je mou prezidentkou,“ řekl autor výstavy Boris Németh.

Tagy: