Část dálnice D1 je pod vodou, řidiče trápí bahno i větve. Policie vyzvala k opatrnosti

Úsek dálnice D1 směrem na Brno je pod vodou, na silnici je bahno a větve (6. 5. 2024).

Bouřky na Českobudějovicku omezily dopravu

Část dálnice D1 směrem na Brno je pod vodou, upozornili na sociální síti X policisté. Mezi 56. a 57. kilometrem komunikaci zaplavilo bahno, na silnici leží i popadané větve. Policie tak vyzvala, aby lidé dávali při průjezdu pozor. S pomocí hasičů se snaží na místě celou vozovku zprůjezdnit.

Upozornění pro řidiče platí na úseku dálnice D1 směrem na Brno. „Mezi 56. a 57. kilometrem je levý pruh dálnice, a částečně i pravý, pod vodou, bahnem a větvemi,“ uvedli muži zákona po sedmé hodině večerní na síti X a současně vyzvali, aby řidiči úsekem projížděli opatrně.

K TÉMATU: Na železničním koridoru mezi Poříčany a Českým Brodem na Kolínsku našli mrtvého. Trať stála

Rovněž informovali, že spolupracují s hasiči na tom, aby dálnice mohla být co nejdříve průjezdná.

Problémy na silnici souvisí se silnými bouřkami, které dorazily v pondělí odpoledne do Česka. Doprovází je i přívalový déšť a krupobití. První bouřky zasáhly již například Českobudějovicko. Před hrozbami varovali již dříve odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu.

„S výjimkou pásu od Karlovarského po Liberecký kraj se v pondělí odpoledne budeme moci setkat s bouřkami. Jejich největší pravděpodobnost je v Jihočeském kraji, na Vysočině a na Moravě,“ uvedli na sociální síti X.

Intenzitu deště a krupobití na Českobudějovicku popsala z místa reportérka CNN Prima NEWS Michaela Švejdová. „První silná bouřka dorazila již během odpoledne. Prohnala se jihočeskou metropolí a trvala zhruba hodinu,“ popsala a zdůraznila, že bouřka napáchala značné škody.

Počasí zkomplikovalo situaci hlavně v dopravě. „Voda se držela na silnicích, které proto byly místy i neprůjezdné, což se nevyhnulo ani hlavním tahům. Odpolední špička se tak mnohým řidičům protáhla,“ objasnila Švejdová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čeká nás velmi špatný rok, bědují včelaři. Mrazy zničily květy, hrozbou je i sršeň asijská

Tagy: