Čekajícím řidičům dochází trpělivost. V přístavu Dover došlo ke střetům s policií

Střet řidičů kamionů a policistů v anglickém Doveru

Řidiči nákladních vozidel a cestující se ve středu střetli s policií v britském přístavu Dover, když čekali v dlouhých frontách na možnost odjet přes Kanál La Manche. Situace se vyhrocuje navzdory obnovení železniční, letecké a námořní dopravy mezi Velkou Británií a Francií.

Francouzi v neděli uzavřeli veškerou dopravu z Velké Británie poté, co se objevila zpráva o nové mutaci koronaviru, která není pod kontrolou a šíří se po jihovýchodní Anglii.

Obě země dosáhly v úterý večer dohody a o obnovení cestování, pokud budou mít cestující za posledních 72 hodin negativní test na koronavirus. V Doveru ale stále zůstávají fronty osobních i nákladních automobilů. Na místě zůstává tisíce osob čekající na testy. Policie jim proto brání najíždět a nastupovat na trajekty do Francie.

Řidič z Polska si stěžoval na nedostatek vybavení v přístavu. Dále řekl, že není k dispozici toaleta nebo jídlo, stejně jako nedostatek testovacích kapacit. „Doufáme, že nám dnes udělají test, abychom zítra byli doma s našimi rodinami. Ale nevíme, zda a kdy případně kdy k tomu dojde,“ sdělil polský řidič Martin.

Tagy: