Černochová drsně ke Konečné: Nechovejte se jako tupá kráva. Europoslankyně jí útok vrátila

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS)

Neshody kolem pomoci Ukrajině

Nepijte tolik a nechovejte se jako tupá, vulgární a primitivní kráva, napsala ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na konto komunistické europoslankyně Kateřiny Konečné. Reagovala na posměšný příspěvek političky KSČM, která šéfku resortu a předsedu vlády Petra Fialu (ODS) označila za „ocasy“. „Žádný bolševický nok nebude urážet našeho pana premiéra,“ poznamenala Černochová v diskuzi. „Poznámky o pití a primitivní krávě chápu – máte s tím jistě bohatou zkušenost,“ kontrovala Konečná.

Komunistická europoslankyně sdílela na svých sociálních sítích fotografii ministryně Černochové a premiéra Fialy, kteří se nechali zvěčnit v tričku odkazujícím na českou muniční iniciativu pro Ukrajinu. Třebaže tuzemskou snahu o pomoc Kyjevu hojně cení v zahraničí, Konečná se k ní od začátku staví kriticky.

„Jak Český lev ke dvoum ocasům přišel,“ napsala k fotografii europoslankyně – včetně chyby s velkým písmenem – a označila účet euroskeptické volební koalice Stačilo! Ta se skládá z KSČM, České strany národně sociální (ČSNS) a uskupení Spojení demokraté – Sdružení nezávislých (SD-SN). Zmiňovanými „ocasy“ evidentně myslela Černochovou a Fialu.

Ostrá reakce ze strany šéfky resortu obrany na sebe nenechala dlouho čekat. „Kateřino, nepijte tolik, ztrácíte glanc. Lidsky chápu, že Vám ujíždí nervíky, protože se teď perete o ‚bojovou dávku potravy‘ v podobě dalších milionů vašeho platu europoslankyně. Ale nechovejte se tady, prosím, jako tupá a vulgární a primitivní kráva. Děkuji vám,“ nešetřila Konečnou ministryně.

„Dobrý večer, ty poznámky o pití a primitivní krávě chápu – máte s tím jistě bohatou zkušenost… jinak jsem naprosto klidná, protože se blíží den, kdy vám řekneme STAČILO,“ kontrovala Konečná s popíchnutím: „Kdy zase budeme vystupovat z OSN?“

„Tak stačí, že řekneme ‚Konečná‘. A fakt stačilo. Škoda, že nekouřím a nepiju alkohol, takže se mnou bohužel není takovej ‚vodvaz‘, jako pamatují kolegové ve Sněmovně s vámi. Dobrou noc přeji,“ rýpla si na závěr Černochová.

Pod příspěvkem se rozjela bouřlivá diskuze. „Já vím, jsem naivka, která se stále snaží edukovat druhé do pozitivních hodnot. U kovaných rudých je to asi marné,“ reagovala ministryně na komentář youtubera Radovana Samotného, který sarkasticky poznamenal, že od Konečné jiné chování příliš neočekává.

„Žádný bolševický nok nebude urážet našeho pana premiéra,“ připsala ještě Černochová v diskuzi ke komentáři od dalšího uživatele, že možná měla vypustit vulgarismy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hnutí ANO se na schůzi o důchodech nebránilo, tvrdí zápis z Hradu. Rakušan to chápe, Havlíček zuří.

Tagy: