Češi na největší herní akci světa. V pořadu CNN Prima Gaming ukážeme, čím se tam pochlubili

Gamescom 2022

CNN Prima Gaming 17.9.2022

Simulátor myslivce, akční řežba pro dva hráče i mobilní verze nejúspěšnější české deskovky. S tím vším tuzemští přijeli tvůrci her na německý Gamescom, největší herní veletrh na světě. V pořadu CNN Prima Gaming jsme je vyzpovídali, proč se vydali do Kolína nad Rýnem a na čem aktuálně pracují. Herní relaci můžete sledovat každou sobotu od 22:40 na CNN Prima NEWS i na webu cnnprima.cz.

O veletrhu Gamescom byla řeč už v minulém díle. Na německé akci, kde se během pouhých několika dní protočilo přes 260 tisíc lidí, zavítali mimo dalších i čeští tvůrci videoher. Někteří hledali obchodní partnery a investory, jiní lákali novináře ke svým rozpracovaným hrám.

Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele se na místě pídili po českých i slovenských stopách, výsledkem jsou rozhovory se zástupci tří herních studií – pražských GoldKnights, brněnských Ashborne Games i bratislavských Nine Rocks Games. Dozvěděli jsme se, jak se hraje akční hra The Last Oricru či jak vznikal simulátor lovce Way of the Hunter.

Posléze se v nové epizodě CNN Prima Gaming přesuneme do Švédska. Malmö Arena totiž hostila vrchol turnaje ve hře League of Legends. Loni se do evropského šampionátu LEC probojovali i elitní čeští hráči, letos ovšem tuzemští esportovci příliš nezazářili. Kdo si nakonec urval mistrovský titul?

V hádankovém okénku dostane prostor jedna z nejslavnějších herních postav historie, kterou mnozí poznají podle huňatého knírku a modrých montérek. Poté si zavzpomínáme na hru, která v 90. letech okouzlila miliony hráčů. Ikonický Prince of Persia vyšel před 33 lety a dokázal zazářit i v České republice, byť až po pádu komunismu.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: