Češka pobouřila v Benátkách. Opalovala se polonahá na památníku, vykázali ji z města

Památník válečným hrdinkám v Benátkách

Češka způsobila poprask v Benátkách

Italské Benátky vykázaly turistku z Česka, která pózovala polonahá na památníku válečným hrdinkám. Třicetiletá žena musela město na 48 hodin opustit a zaplatila pokutu ve výši 450 eur (asi 11 tisíc korun). Informovala o tom americká stanice CNN.

Incident se stal v pátek a řešila ho policie, podle níž se žena opalovala bez vrchního dílu plavek. Policisty přivolal kolemjdoucí, který ženu s odhalenými ňadry viděl, jak se bez zábran koupe v laguně. Pak pózovala u bronzové sochy mrtvé partyzánky, která je součástí válečného památníku u veřejných zahrad Giardini, kde se odehrávají přehlídky Bienále.

„Její přítel a další žena přeskočili zábrany a stáli přímo na památníku, aby ji mohli lépe vyfotit. Stáli vedle jejích svršků, které tam ležely, jako kdyby byla někde na pláži,“ popsal CNN místní obyvatel Mario Nason.

„Bylo to neuvěřitelné, protože (ti turisté) se pořád ptali, v čem je problém. Vůbec jim nedocházelo, že by dělali něco špatného,“ dodal s tím, že v římské Fontáně di Trevi přece taky nikoho nenapadne se koupat.

Přivolaná policie ženu zadržela a udělila jí pokutu ve výši 350 eur (asi 8 500 korun). Následně byla obviněna z protispolečenského chování a vykázána na 48 hodin z města, k čemuž náleží další pokuta 100 eur (zhruba 2 500 korun).

Tagy: