Členka sekty popírající zánik ČSFR si vyrobila SPZ i doklady. Policisté se nestačili divit

Policejní hlídka zastavila na Chrudimsku auto osazené podomácku vyrobenými registračními značkami neexistujícího státu. Jeho řidička měla i smyšlený občanský a řidičský průkaz. Exoticky vyhlížející registrační značky a fejkové doklady jsou nejspíše dílem členů hnutí, které neuznává rozdělení Československa a považuje Českou republiku za uměle vzniklou korporaci.

Minulý čtvrtek před půl desátou večer zastavili policisté v obci Horka na Chrudimsku bílý Renault Mégane, který je na první pohled upoutal podivnými registračními značkami. Vozidlo řídila žena, již policisté vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Řidička hlídce předložila pouze plastové kartičky zdánlivě připomínající občanský a řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla, kterou měla vydat blíže neurčená země. Jediným platným dokladem, jejž měla žena u sebe, bylo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Data z předložených dokladů neodpovídala žádným evidenčním údajům ve státních registrech.

K TÉMATU: Vesnické radary tvrdě trestají i minimálni překročení rychlosti. Obcím vydělávají miliony

K totožnosti se nehlásí

Policisté řidičku opakovaně vyzývali k prokázání totožnosti, ta jim ale podle nich jen stále dokola opakovala údaje z registrační značky. Díky datu narození uvedenému ve fiktivních dokladech a VIN kódu vozidla policisté nakonec řidičku a majitelku vozidla ztotožnili. Pětatřicetiletá žena se ke své občanské totožnosti nakonec přiznala, avšak s tím, že se se svým skutečným jménem a příjmením v současné době již neztotožňuje a nepoužívá ho.

Policisté na místě plastové tabulky imitující registrační značky a neplatné doklady k řízení a provozu vozidla odebrali a další jízdu řidičce zakázali. Sepsali s řidičkou oznámení o přestupku, které dotyčná odmítla podepsat. Případem se bude zabývat místně příslušný městský úřad. Řidičce hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok.

Proti systému

Novináři ze slovenského serveru Startitup vypátrali, že doklady, které žena předložila ke kontrole, vydává hnutí či sekta známá pod jménem Novija Gána Sepata. Její členové věří, že jsou součástí zvláštního národa, který byl stvořen s úkolem chránit planetu Zemi a její biosféru před nájezdy cizích ras.

Tento národ se nazývá Slovanský národ a vznikl prý před více než půl milionem let, tedy mnohem dříve než všechny ostatní národy světa. Jeho jméno je odvozeno od zakladatele jménem Persuánes Faho Čahinu Efek a jeho prvním jazykem je čahínština. Tato sekta věří, že Slovanský národ má speciální gen s názvem Gen Rodu Purites, který nemůže být zničen v DNA a byl záměrně umístěn do biostrojů.

Sekta tvrdí, že cílem slovanského národa je osvobodit planetu od všeho škodlivého, nastolit mír, lásku a budoucnost pro další generace. Její členové věří, že existuje komplexní plán na rozklad korporátního systému. Jeho součástí je prý i Česká republika, která podle sekty Novija Gána Sepata právně nikdy nevznikla. Sektáři proto logicky neuznávají ani doklady vydané Českou republikou.

Zbavit se občanství

Aby se člověk mohl stát členem sekty Novija Gána Sepata, musí se podle stránek organizace nejprve „osvobodit“ od státoobčanského svazku s ČR. Jak při této delikátní operaci postupovat, je detailně popsáno v návodu, který sekta zájemcům o členství poskytuje.

„Nacítili jsme tuto cestu jako správnou. Je na tvém svobodném rozhodnutí, zda se jí vydáš také a pomůžeš urychlit rozklad již nefunkčního setrvačníku korporátního systému,“ píše se na stránkách hnutí.

V návodu se mj. uvádí, že potenciální člen sekty Novija Gána Sepata „na svém místním úřadě oznámí ztrátu svého občanského průkazu prostřednictvím speciálního formuláře, který musí vyplnit. Podpis na formuláři by měl obsahovat některé specifické zápisy, jako je „vis compulsiva – z donucení“ a „Všechna práva vyhrazena“.

Zájemcům doporučují nesouhlas s vydáním nového českého OP odůvodnit neplatností rozdělení Československa: „Z důvodu stále platného Ústavního zákona č.j. 327/1991 Sb. o referendu, na jehož základě k rozdělení České a Slovenské Federativní republiky došlo nezákonně a protiústavně, nežádám o nový OP korporace Česká republika LTD s.r.o.“

Následně musí poslat oznámení také k Mezinárodnímu soudnímu dvoru v Haagu. Zpráva má obsahovat rozhodnutí opustit korporátní systém a vystoupit z něj, protože sdružení tvrdí, že rozdělení Československa neproběhlo pravomocně a Česká republika, jak je patrné z popisu výše, je pouhou korporací.

Tagy:
auto řidičský průkaz Československo sekta Česko SPZ Mezinárodní soudní dvůr okres Chrudim korporace Renault Mégane Novija Gána Sepata