Otřesný zážitek Češky z bratislavské sanitky. Uráželi ji a hrozili sexem, tvrdí její matka

Slovenská sanitka

Skandální chování záchranářů v Bratislavě

Otřesný zážitek z Bratislavy si podle výpovědi odváží dvaadvacetiletá Češka, která si měla o sobě v sanitce vyslechnout urážlivé výrazy. Rodina hovoří o tom, že se jí navíc nedostalo pomoci a byla z vozu vysazena. Případem se nyní zabývá vedení Záchranné zdravotní služby v Bratislavě, informovala TV JOJ.

Mladá Češka si ve středu 12. července s kamarádkou užívala výletu v hlavním městě Slovenska. Večer kolem jedenácté hodiny ale dostala na Kollárově náměstí záchvat, kolemjdoucí proto dívce zavolali záchranku, napsal portál Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Marián jim umíral před očima. Záchranáři mezitím vtipkovali, o kameře netušili

V sanitce si údajně vyslechla rozhovor záchranářů, kteří si měli myslet, že je v bezvědomí. „Říkali o ní, že tu tlustou p*ču někam odvezou, že ji ostříhají a tam s ní budou mít sex. Taky, že ji pošlou na kliniku, aby se podívali, co je to za tlustého hrocha. To je prostě neuvěřitelné,“ řekla pro TV JOJ její matka.

Ženu prý navíc záchranáři do nemocnice ani nedovezli. „Řekli jí, ať si vezme pantofle u lavičky a ze sanitky ji pustili. Tím to skončilo. Nechápu takové chování. Takoví lidé nemají ve zdravotnictví co dělat,“ stěžovala si.

Dívka podle matčiných slov užívá vícero léků včetně steroidů a antidepresiv. Má totiž Susacův syndrom a nervovou poruchu.

„Jedná se nejspíš o autoimunitní onemocnění výstelky cév, které poškozuje sluch a zrak. Pacienti mohou mít výraznou psychiatrickou symptomatologii. To znamená, že mohou být paranoidní a mít halucinace,“ sdělila neuroložka Ronnie Šandorová Traubnerová.

Případem se už zabývá vedení záchranářů na bratislavské centrále. „Prověřujeme všechny skutečnosti týkající se zásahu naší posádky. Pokud naše interní vyšetřování prokáže jakékoliv pochybení našich zaměstnanců, budeme vůči nim postupovat v souladu s našimi interními předpisy,“ informovala mluvčí záchranářů Darina Schreková.

Portál také upozornil, že situaci ke konci incidentu viděl svědek, který napsal podnět na Úřad pro dohled na zdravotnickou péči. Ministerstvo zdravotnictví poskytne vyjádření k případu až po obeznámení se s celou situací.

Tagy: