Kočičí unikát v útulku na Šumpersku. Brunovi na každé pacce přebývá jeden prst

Kočičí packa

Šestiprstá kočka

Skutečnou kuriozitou se chlubí záchranná stanice pro handicapovaná zvířata v Pateříně na Šumpersku. Zachráněný, nyní již sedmiletý mourek Bruno, má na každé pacce o jeden prst s drápem více.

Kocour Bruno je opravdu mimořádný. Ať lidé v záchranné stanici počítali, jak počítali, pořád kocourovi něco přebývalo. Na první pohled je to normální mourek, ale má něco, čím se řadí mezi světové unikáty.

Stačí se podívat na jeho packy, a když začnete počítat prsty, zjistíte, že mu na každé pacce jeden i s drápkem přebývá. Bruno je tak mezi zdejšími kočkami za hvězdu. Do stanice se přitom dostal jako nechtěné kotě.

Zvířecí anomálie byly spojené s čarodějnictvím

Ve středověku by tento kocour nejspíše zahynul. Tehdejší lidé totiž neměli pro podobné kočičí kuriozity nejmenší pochopení. „Když měla nějakou anomálii, skončila na hranici. Byly spojeny s čarodějnictvím,“ vysvětluje Ondřej Csik ze stanice v Pateříně.

To Brunovi naštěstí nehrozí. Svou zvláštní tělesnou výbavu ale žádným potomkům nepředá. „Kocour je kastrovaný, aby na vesnici nedělal peklo. Nakonec jsme docela zklamaní, protože nemůžeme tyto geny posunout někam dál,“ uvádí Jana Csiková ze záchranné stanice.

Nezdá se ale, že by to sedmiletého kocoura nějak trápilo. Pokud máte zájem vidět nejen šestiprstého Bruna, ale i další chovance zdejší záchranné stanice, místní dobrovolníci vám je rádi ukážou.

Tagy: