Česko čeká další sněhová nadílka i deště. Teploty vystoupají až k 7 stupňům Celsia

Lidé s deštníky v zimě

Počasí 1.12.2021 7:16

Také středa a čtvrtek přinese do Česka sněhovou nadílku, kvůli teplotám vysoko nad nulou lze ale očekávat, že postupem dne většina sněhu postupně roztaje. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ochlazení přijde až ke konci týdne.

Středa bude podle meteorologů zatažená až oblačná, během dne se očekává místy občasný déšť nebo přeháňky, v oblastech nad 1000 metrů pak hlavně smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi teploty 3 a 7 °C. V noci na čtvrtek pak neklesnou pod nulu, k ránu by v místech nad 500 metrů mělo sněžit.

Ve čtvrtek má být oblačno až zataženo. Místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nad 900 metrů nad mořem a od severozápadu postupně nad 300 metrů nad mořem očekávejme srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 °C a nulou. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C.

Páteční počasí bude oblačné až polojasné. Ojediněle a na horách místy se objeví sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty dosáhnou -1 až -5 °C, při velké oblačnosti kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají od -1 až k +3 °C.

V sobotu meteorologové očekávají zatažené až oblačné počasí. Postupně se na většině území vyskytne občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Přes den pod 300 metrů nad mořem přechodně vyskytnou i smíšené srážky. Nejnižší noční teploty klesnou k -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou -1 až +3 °C.

Od neděle do úterý počítejme s oblačnou až zataženou oblohou. Místy se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. V nižších polohách se přechodně vyskytnou i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 0 až +5 °C.

Tagy: