Česko čeká deštivý týden, o víkendu se oteplí. Vykoupeme se ještě letos?

Ilustrační foto

Počasí 30.8.2021 7:10

Ani na tento týden není předpověď počasí příliš optimistická. Většinou bude oblačno a místy přijdou deště. V pátek se ale začne rozjasňovat a o víkendu vystoupají teploty až ke 24 °C. Oblečou Češi ještě letos plavky?

pondělí bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno a ráno ojediněle mlhy. Během dne se ale místy objeví přeháňky nebo déšť, který má být na severovýchodě četnější.

Nejnižší noční teploty klesnou ke 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vystoupají maximálně k 15 až 19 °C, při zmenšené oblačnosti až k 21 °C. V tisíci metrech na horách bude kolem 11 °C. Vát bude slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

I v úterý meteorologové očekávají převážně zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Na horách na severu a severovýchodě mají být srážky trvalejší a vydatnější, postupně ale ustanou. Nejnižší noční teploty klesnou ke 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 14 až 18 °C. Vát má mírný západní, postupně severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

O víkendu bude až 24 °C

A ani ve středu se počasí nezlepší. Většinou bude podle ČHMÚ oblačno, místy má pršet. Vydatný déšť meteorologové očekávají zejména v Beskydech. Nejnižší noční teploty dosáhnou 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Vát bude mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, který odpoledne zeslábne.

Oblačno s občasným deštěm má být i ve čtvrtek. V pátek už by podle meteorologů obloha měla být jasnější a teploty se vyšplhají až ke 23 °C. O víkendu meteorologové očekávají polojasno a místy přeháňky. Teploty však dosáhnou až 24°C.

Tagy: