RADAR: Zažije Česko další horkou noc? O víkendu pak přijde změna počasí, dorazí i bouřky

Horké počasí (Ilustrační foto)

Počasí (27.8.2024 6:08)

Po mírném ochlazení se do Česka vrátí sluníčko a s ním vysoké teploty. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V noci na středu na jižní Moravě může nastat tropická noc. O víkendu se ale opět obloha zatáhne a změna počasí s sebou přinese výrazný pokles teplot spojený s přeháňkami a místy i bouřkami.

V úterý se k večeru postupně vyjasní, informují meteorologové. Teploměry na většině míst ukážou hodnoty mezi 23 a 27 °C, na jihu Moravy naměříme dokonce až 29 °C. „Vysoké teploty na jihovýchodě našeho území vydrží až do pozdních hodin, kdy očekáváme tropickou noc, kdy teploty neklesnou pod 20 °C,“ sdělila ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Renata Uhlíková.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozba z hlubokého vesmíru. Čeká nás srážka s blízkou galaxií, my se toho ale nedožijeme

Středa se ponese ve znamení tlakové výše a do Česka se vrátí tropické teploty. Bude mezi 28 a 32 °C. Obloha bude jasná až polojasná. Odpoledne se mohou ojediněle vyskytnout i bouřky. Podobné počasí můžeme očekávat i ve čtvrtek, kdy nám vydrží jasná až polojasná obloha a teploty mírně vzrostou na 29 až 33 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V pátek se na naše území bude během dne postupně vracet oblačnost ze západu a zejména Čechy zasáhnou přeháňky, ale i bouřky. Teploty se stále udrží velmi vysoko. Můžeme je očekávat mezi 29 až 33 °C.

K ochlazení dojde v sobotu, kdy teploty klesnou na 21 až 25 °C. Obloha bude povětšinou oblačná a zejména v Čechách meteorologové očekávají přeháňky, ale i bouřky. Oblačné bude také nedělní ráno, kdy budou místy doznívat deště. Během dne se ale postupně vyjasní a teploty se zůstanou na 21 až 25 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Unikátní záběry polární záře. Astronaut natočil úchvatné video z Mezinárodní vesmírné stanice

Tagy: