Česko čeká slunečný týden, ale i bouřky. Podívejte se, kdy teploty vyletí k tropickým třicítkám

Počasí, fontána

Počasí 23. 6. 2024

V neděli nás na většině území čeká teplý a slunečný den. Na jihozápadě se mohou ojediněle objevit přeháňky, které však nebudou četné. I následující týden by počasí mělo být stabilní.

Nedělní počasí bude pod vlivem tlakové výše, která se do Česka rozšiřuje od západu. Čeká nás tak poměrně slunečný den, i když na nebi bude občas i více oblaků. Hlavně v jihozápadní polovině Čech počítejme v poledních a odpoledních hodinách s četnější a vertikálně mohutnější kupovitou oblačností,“ uvedl web In počasí.

ČTĚTE TAKÉ: Jak chránit děti před nástrahami léta? Experti jmenovali rizika, netýkají se jen slunce

Denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C, na jihovýchodě Moravy dosáhnou až 27 °C a v tisíci metrech na horách bude kolem 16 °C.

„V nočních hodinách se obloha projasní a teploty klesnou na 15 °C. Chladněji bude na Jesenicku, a to kolem 8 °C,“ sdělil meteorolog CNN Prima NEWS Josef Hanzlík.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Výhled do následujícího týdne ukazuje převážně stabilní a slunečné počasí. V pondělí očekávají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teploty kolem 22 až 26 °C. S přibývajícími dny se přiblížíme i k tropickým 30 °C.

V úterý se dočkáme teplot kolem 28 °C, ve středu bude ještě o stupeň více a ve čtvrtek by ručička teploměru měla vystoupat nad 30 °C. Se stoupajícími teplotami se ale také zvýší riziko bouřek, které by mohly udeřit už během středy a ojediněle se objevovat až do konce týdne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kroupy a supercela zanechaly zkázu, ukazuje video. Jako střelba ze samopalu, popsal svědek

Tagy: