Česko čekají tropická vedra, meteorologové varují i před bouřkami. Jak bude o víkendu?

Vedra - Obrázek 1

Počasí 15.6.2022 6:48

Denní teploty v Česku budou během týdne přesahovat 25 °C, o víkendu se dokonce dostanou přes 30 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové zároveň varují před přívalovými dešti, silnými bouřkami či kroupami. Nejvíce srážek by mělo přijít ve čtvrtek.

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejvyšší teploty by se podle meteorologů z ČHMÚ měly pohybovat mezi 24 až 28 °C, na severu a severovýchodě by měly dosáhnout 23 °C, na Šumavě pak 21 °C. V noci bude jasno až skoro jasno, ojediněle i mlhy. Nejnižší teploty dosáhnou 10 °C.

Ve čtvrtek by mělo být polojasno až jasno. Od západu však bude přibývat oblačnost – postupně místy s přeháňkami a bouřkami, ojediněle dokonce silnými. Meteorologové rovněž varují před přívalovým deštěm a kroupami.

Později odpoledne a večer začnou srážky ustávat. Ubývat bude i oblačnost. Nejvyšší teploty budou v rozmezí 25 až 29 °C. Slabý proměnlivý – postupně mírný severozápadní až severní vítr – v bouřkách přechodně zesílí.

V pátek bude převážně polojasno. Na severovýchodě a východě se ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty by mohly dosáhnout 26 °C. Výrazně se pak oteplí o víkendu. Teploty v sobotu i v neděli přesáhnou 30 °C.

Tagy: