Česko čekají tropické dny. Teploměr ukáže až 32 stupňů, udeřit mohou silné bouřky

Česko sužují vysoké teploty

Počasí 18.6.2024 (06:44)

Počasí v následujících dnech přinese vysoké teploty. Ty se budou pohybovat od 26 do 32 °C. Vyskytnou se přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné. Před víkendem ale přijde ochlazení, a to na 20 až 24 °C.

V úterý nejvyšší teploty dosáhnou na 28 až 32 °C. Obloha bude polojasná nebo skoro jasná, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. V noci na středu teploty klesnou na 20 až 16 °C, obloha bude skoro jasná až polojasná, na severozápadě až oblačná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blesky bijí do lidí kvůli změně klimatu a nerespektování přírody,  míní znalec. Zmínil další případy

Na středu meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zpočátku dne skoro jasno až polojasno. Od severozápadu bude přechodně oblačno a zejména v severní polovině území se místy vyskytnou přeháňky nebo bouřky, které ojediněle mohou být i silné. Nejvyšší teploty dosáhnou na 28 až 32 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V noci na čtvrtek teploty klesnou na 16 až 12 °C, na severozápadě až na 10 °C. Přes den ale vyšplhají až na 26 až 30 °C. Obloha bude polojasná až oblačná, ojediněle se objeví přeháňky.

V pátek během dne od západu postupně přibyde oblačnosti, očekává se zatažená obloha s deštěm, přeháňkami a bouřkami. Nejvyšší teploty dosáhnou na 28 až 32 °C, na západě se budou pohybovat kolem 26 °C.

O víkendu se ale ochladí. V sobotu teploty dosáhnou na 20 až 24 °C, na jihovýchodě až na 26 °C. Obloha bude zatažená až oblačná, na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku i bouřky.

Tagy: