Česko opět zasáhne silný vítr. Jaké počasí nás čeká o víkendu a v příštím týdnu?

Počasí 4.2.2022 7:06

Na Českou republiku se opět žene silný vítr. V noci z pátku na sobotu dosáhne rychlosti až 90 km/h. O víkendu také počítejme se sněhovými a dešťovými přeháňkami. Denní teploty ale ani v příštím týdnu neklesnou pod nulu. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude zataženo až oblačno. Zpočátku se místy objeví slabý déšť nebo mrholení. V polohách nad 900 metrů nad mořem počítejme se slabým sněžením. Později se večer v severozápadní polovině Čech občas vyskytne déšť nebo přeháňky, nad 500 metrů postupně srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 5 až 9 °C, na východě místy kolem 4 °C a na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 1 °C. Bude vát mírný jihozápadní až západní vítr o síle 2 až 6 m/s, v Čechách později večer čerstvý severozápadní, který dosáhne 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, tedy kolem 50 km/h.

V noci z pátku na sobotu očekávejme zatažené až oblačné počasí. Vyskytnou se přeháňky, které budou v polohách nad 500 metrů nad mořem sněhové. Od západu začnou srážky a oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 3 až -1 °C. Povane čerstvý západní vítr o síle 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s a na horách dosáhne 20 až 25 m/s, což je až 90 km/h.

Jak bude o víkendu?

V sobotu počítejme s proměnlivou oblačností. Na horách se místy objeví přeháňky, které pod 300 metrů nad mořem budou smíšené nebo dešťové. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C. Povane čerstvý západní vítr o síle 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer ale začne přechodně slábnout.

Nedělní počasí bude většinou zatažené, na Moravě zpočátku místy polojasné. Zejména na horách se vyskytnou sněhové přeháňky, pod 500 metrů nad mořem i srážky smíšené nebo dešťové. Odpoledne se od severozápadu objeví občasný déšť a nad 800 metrů nad mořem sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. Také povane mírný, postupně čerstvý západní až jihozápadní vítr o síle 6 až 11 m/s. Místy v nárazech dosáhne 15 až 20 m/s, tedy až 70 km/h.

V pondělí zpočátku očekávejme polojasno. Na většině území se objeví déšť, nad 600 metrů nad mořem sněžení. Postupně bude proměnlivá oblačnost a místy sněhové přeháňky, pod 400 metrů nad mořem smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty dosáhnou 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C. Bude vát čerstvý západní až severozápadní vítr o síle 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer ale částečně začne slábnout.

Opět se ochladí

V úterý počítejme se zataženým až oblačným počasím. Místy se vyskytne občasný déšť, nad 800 metrů nad mořem sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C.

Od středy do pátku bude oblačno až polojasno a postupně až zataženo. Místy se objeví déšť nebo přeháňky a od vyšších poloh sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 0 °C, při malé oblačnosti až na -3 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 6 až 11 °C. V závěru tohoto období se od severozápadu začne ochlazovat.

Tagy: