Česko opět zasáhnou bouřky a vydatný déšť. Meteorologové vydali výstrahu

Bouřka doprovázená silným deštěm (autor: Michal Sváček/Mafra)

Meteorologové vydali pro polovinu území České republiky varování před silnými bouřkami a vytrvalým deštěm. Teplota se bude pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia. Vát bude slabý vítr, který může v bouřkách zesilovat.

Silné bouřky se očekávají v jihovýchodní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku. Doprovázet je mohou nárazy větru. Výstraha platí od nedělního poledne až do půlnoci. Místy může spadnout až 40 mm srážek.

Přes den bude polojasno až oblačno, od západu postupně zataženo. Teplota se bude pohybovat kolem 25 až 29 °C, v tisíci metrech na horách pak okolo 18 stupňů. Vát bude slabý jižní vítr 1 až 4 metry za sekundu, který se bude měnit v západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Během večera se obloha zatáhne a hlavně na východě území se budou vyskytovat přeháňky a bouřky. Noční teplota se bude pohybovat okolo patnácti stupňů. Během noci se očekávají trvalé a vydatné srážky.

V pondělí bude obloha zatažená a hlavně na východě republiky se očekává déšť. Nejvyšší teploty budou dosahovat 21 °C, na jihovýchodě pak až 23 stupňů.

Tagy: